Hrana kao lijek

Hrana kao lijek

Hrvatska radiotelevizija je u ponedjeljak 27. siječnja 2014. započela s emitiranjem dokumentarnog serijala Hrana kao lijek. Prva epizoda od njih 10 bila je posvećena maslini. Ni na pretpremijeri nisu najavljeni ostali naslovi. Zato s nestrpljenjem očekujemo iduće epizode.

Sudeći po prvoj epizodi, višegodišnji trud vrlo brojne ekipne na čelu sa scenaristicom i urednicom dr. sc. Jasnom Burić i izvršnom producenticom Nikolinom Dragošević se isplatio. Lijepa fotografija je bitno pridonijela uspjehu emisije. Osigurana je kvalitetna stručna pomoć brojnih savjetnika na čelu s liječnikom i predsjednikom Hrvatskog liječničkog zbora, prof. Željkom Krznarićem. Posebno treba istaknuti da je u emisiji sudjelovao veći broj stranih stručnjaka, pretežno iz Italije, ali i jedan iz Latvije. To sudjelovanje stranih stručnjaka mogao bi biti snažan argument u pokušaju da se serija pretvori u izvozni proizvod.

S nestrpljenjem očekujem nove epizode ovog novog serijala HRT-a.

Igor Čatić

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t