Hotel Dubrovnik obilježio 90. obljetnicu postojanja

Hotel Dubrovnik obilježio 90. obljetnicu postojanja

Čestitajući obljetnicu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da je hotel Dubrovnik sinonim za savršen spoj tradicije, klasične ljepote i šarma, odlične usluge i modernih sadržaja u samom srcu Zagreba

Ivana Vranješ

Zagrebački hotel Dubrovnik sinoć je svečano obilježio 90. obljetnicu svog postojanja. Ovaj prestižan hotel projekt je hrvatskog arhitekta Dionisa Sunka koji je osmislio i zgradu hotela Esplnade. Tijekom godina hotel Dubrovnik je postizao brojne poslovne uspjehe i osvajao brojne nagrade. Svečanoj proslavi obljetnice su nazočili brojni uzvanici koji su mogli kušati vrhunske specijalitete hotela.

Čestitajući obljetnicu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da je hotel Dubrovnik sinonim za savršen spoj tradicije, klasične ljepote i šarma, odlične usluge i modernih sadržaja u samom srcu Zagreba. Poručila je da Grad cijeni 90 godina djelovanja hotela Dubrovnik tijekom kojih je u svijet slao najljepše poruke iz srca hrvatske metropole.

„Zagreb kao europska metropola s dugom poviješću i bogatom tradicijom iz godine u godinu bilježi izniman turistički rast kao, već tri godine zaredom najbolja europska adventska destinacija te ovogodišnja najbolja hrvatska destinacija, prepoznajući i vaš doprinos u navedenom kontekstu”, rekla je Majić. Dodala je da je Grad Zagreb otvoren za suradnju s predstavnicima hotelijera, gospodarskih i financijskih institucija, medija, znanstvenika, državnih institucija i svih ostalih zainteresiranih za ulaganje i poboljšanje kvalitete turističke usluge u Zagrebu.

„Večeras slavimo i obilježavamo povijest jednog hotela, jedne institucije. Naš slavljenik 90 godina stoji na mjestu i svjedok je vremena i događanja koji su se odvijali u njegovoj neposrednoj blizini“, slikovito se izrazio Gordan Šušak, generalni direktor hotela Dubrovnik.

Osvrnuo se na povijest hotela Dubrovnik koji je otvoren 1929 godine pod prvobitnim nazivom hotel Milinov, a svoje današnje ime je dobio 1940. godine kad ga je kupila tvrtka Dubrovačka plovidba. Hotel Dubrovnik 1982. godine dobiva prepoznatljivu staklenu fasadu koja je postala neizostavna vizura centra grada, a za to su zaslužni arhitekti Ines i Nikola Filipović koji je i nazočio proslavi obljetnice hotela. Prestižan hotel je 1996. godine preuzela grupacija ACI grupa pod kojom i danas uspješno posluje.

Dobri poslovni rezultati

„Hotel Dubrovnik je dobitnik Zlatne bilance za najuspješnije poduzeće 2010. godine u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te sveukupni pobjednik kao najuspješnije poduzeće prema financijskom rejtingu te iste godine. Prošle godine, u okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma osvojili smo treće mjesto u kategoriji najbolji gradski hotel u Republici Hrvatskoj“, rekao je Šušak. Dodao je da su za takve uspjehe zaslužni djelatnici hotela kojima se zahvalio na njihovom trudu i predanom radu. Kazao je da su u hotelu Dubrovnik uvjereni da će uz pomoć svojih daljnjih uspješnih projekata i Grada Zagreba jačati svoj proizvod i prepoznatljivost hotela na domaćem i međunarodnom tržištu. Šušak je poručio da je kvaliteta, visoki standard i vrhunska usluga vizija djelatnika hotela Dubrovnik te je izrazio uvjerenje da će svi okupljeni uzvanici za deset godina svečano proslaviti i stotu obljetnicu hotela Dubrovnik.

„Za nas je 2018. godina bila jako dobra, na krilima općeg turističkog rasta u Zagrebu smo profitirali, a definitivno nam je to omogućila lokacija na kojoj se hotel nalazi. U svim segmentima prošle godine rasli smo dvoznamenkasto, po broju noćenja smo premašili sve brojke u zadnjih deset godina, a isto tako kad je riječ o broju dolazaka. U smislu popunjenosti naših kapaciteta prošle godine u odnosu na prethodne godine smo porasli 6 posto. Prošle godine u siječnju je bilo Svjetsko prvenstvo u rukometu, dobra ljetna sezona te posjećeni Advent… Sve je to doprinijelo da je prošla godina bila sjajna i za nas te ćemo vidjeti hoće li će i ova godina biti takva“, rekao je za ZG-magazin Gordan Šušak. Spomenuo je kako hotel Dubrovnik ima 220 soba i 367 kreveta, a tradicionalni gosti hotela su turisti iz SAD-a, Njemačke i Austrije.

„Lokacija na kojoj se hotel Dubrovnik nalazi je naš najveći adut, jer biti u centru grada, blizu svega onoga što Zagreb pruža je nešto jedinstveno. Hotel je jedinstven i po američkom restoranu, American Steak & Grill House koji smo implementirali kao proizvod prije osam godina. Bio sam malo sumnjičav, ali to se pokazalo kao dobar koncept koji je prihvaćen. U tom restoranu nudimo mesne proizvode od najkvalitetnijih dijelova mesa. Nastavljamo s pričom koja traje osam godina i pokušat ćemo to unaprijediti“, istaknuo je Šušak.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni