Honda NeuV – inteligentni auto „s osjećajima“

Honda NeuV – inteligentni auto „s osjećajima“

Hondino NeuV konceptualno vozilo motocikl spaja umjetnu inteligenciju, robotiku i pruža korisniku sasvim novo iskustvo u vožnji

Živimo u trenutku kad svjedočimo novim konceptualnim vozilima koja automobilske tvrtke predstavljaju na takozvanim Consumer Electronics Show-ovima (CES). Prema nekim procjenama, američki grad Las Vegas mogao bi u 2017. godini postati velika pozornica, svjetski izlog, za premijerna izlaganja inteligentnih vozila. Upravo tamo bit će izloženo novo Hondino NeuV konceptualno vozilo, koje se već sad promovira kao spoj umjetne inteligencije, robotike koje pruža posebno iskustvo mobilnosti.

Veliki CES šou u Las Vegasu iduće godine objelodanit će detalje o ovom zanimljivom vozilu. Zapravo, tvrtka Honda će tom prilikom publici predstaviti načine na koje oni u svom radu primjenjuju najmoderniju robotsku tehnologiju. Promociju inteligentnog vozila najavio je Yoshiyuki Matsumoto, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor.

Japanska tvrtka Honda nedavno je objavila svoj novi „program“ održive urbane mobilnosti u kontekstu cjelokupnog ekosustava (“Cooperative Mobility Ecosystem”), a on će također po prvi puta biti predstavljen svjetskoj javnosti u Las Vegasu, CES 2017. Također, iz Honde stižu obećanja i najave o suradnji s poznatim svjetskim brendovima i razvojnim tvrtkama.

U Hondinom priopćenju za medije stoji:

„Honda će u Las Vegasu prikazati spoj interaktivnog iskustva osmišljenog da što bolje prikaže buduću putanju tehnologije koja se naslanja na prethodno definiranom iskustvu mobilnosti: od smanjenja prometnih gužvi do stvaranja novih načina povezivanja s aplikacijama i različitim napravama iz vašeg automobila. Također, posjetitelji će imati priliku da istraže i demo tehnologije koje imaju potencijal da olakšaju i poboljšaju život ljudi. Naš nastup donosi i novo konceptualno vozilo NeuV, automatizirano EV vozilo za gradsku i prigradsku vožnju. Riječ je o vozilu opremljenom umjetnom inteligencijom (AI) – “stroju s osjećajima”, koji pridonosi stvaranju novih mogućnosti po pitanju interakcije. To je jedna nova vrijednost za sve naše stare i nove kupce“.
„Osjećajni stroj“ razvila je japanska tvrtka Cocoro SB Corp, poznata po robotici kao i po njihovoj suradnji s tvrtkom Kawasaki u izradi motora i motocikala nove generacije.

Automobil je napravljen kako bi se strojevima omogućila proizvodnja vlastitih emocija, a prema najavama iz Honde takav koncept primjene umjetne na vozilu NeuV će osigurati nove načine interakcije ljudi s vozilom te otvoriti prostor za potpuno novi odnos između vlasnika-vozača i vozila, navode u Hondi.

Detaljni podaci o ovom posebnom motociklu bit će predstavljeni na konferenciji za novinare 5. siječnja 2017. godine u Las Vegasu.

Pripremila: M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni