Holjevac: U skoroj budućnosti ZNL bi mogao imati većinu u Gradskoj skupštini

Holjevac: U skoroj budućnosti ZNL bi mogao imati većinu u Gradskoj skupštini

Tatjana Holjevac je na skupštini istaknula  pet glavnih razvojnih programa za Zagreb koji bi u prvoj fazi trebali otvoriti oko 10.000 radnih mjesta

Pod geslom ‘Pobijedimo nezaposlenost’ u zagrebačkom kinu ‘Europa’ jučer je održana izvještajna skupština Zagrebačke nezavisne liste (ZNL). Skup je okupio više od 350 stranačkih delegata iz svih zagrebačkih četvrti.

„Možemo biti ponosni – imamo čak 14 kandidacijskih lista za Vijeća gradskih četvrti i čak 67 kandidacijskih lista za mjesne odbore. Stranke koje su puno veće od nas nisu uspjeli motivirati toliko ljudi!  ZNL izuzetno brzo raste, vidim i osjećam da bi jednom u budućnosti, ne tako dalekoj,  mogli imati i većinu u Skupštini! Neki će reći da sam nerealna, ali stvarnost je da birači u sve većem broju prepoznaju vrijednosti odgovornosti, stručnosti i poštenja koje naša stranka nudi“, poručila je predsjednica ZNL-a Tatjana Holjevac. Istaknula je kako se ona i njena četiri skupštinska zastupnika u dosadašnjem radu vodili isključivo interesom Zagreba i njegovih građana.

„Odradili smo ‘projekt DTK’ u kojem smo ‘natjerali’ sve telekomunikacijske operatore da Gradu Zagrebu plaćaju korištenje gradske DTK infrastrukture. Zagreb je do danas na temelju ovog projekta, koji je bio isključivo rezultat našeg angažmana, zaradio više od 40 milijuna kuna“, poručila je Holjevac.

Čelnica ZNL-a se na skupu osvrnula i na aktualnu situaciju u Zagrebu:

„Grad je u problemima, infrastrukturno je zastario i zapušten, školstvo grca u problemima, na cestama i prugama ginu nam djeca, a cjelokupna politika ovog grada se već godinama temelji uglavnom na dnevno političkoj logici bez ikakve vizije. Naime, bolje je reći da se gradska politika temelji na gašenju požara kojeg je sama izazvala“, rekla je Holjevac.

Ona je poručila kako gospodarski preporod Zagreba i rješavanje nezaposlenosti treba biti glavni prioritet svake pametne politike.

„Samo grad koji se gospodarski ravnomjerno razvija i stvara nove vrijednosti može osigurati nova radna mjesta. Ako ove preduvjete ne zadovoljimo, nećemo moći dugoročno i kvalitetno riješiti niti jedan drugi zagrebački problem – od zapuštene infrastrukture, neučinkovitog sustava obrazovanja i zdravstva do pitanja socijalno ugroženih građana te umirovljenika“,  poručila je Holjevac.

Ona je na skupštini istaknula i pet glavnih razvojnih programa za Zagreb koji bi u prvoj fazi trebali otvoriti oko 10.000 radnih mjesta. Riječ je o projektu energetskih učinkovitih zgrada, obnovi Sveučilišne bolnice u Blatu, projektu ‘Tesla’, izgradnji novog centra za gospodarenje otpadom i projektu lake željeznice.

„Ne možemo obećati da ćemo zaposliti sve nezaposlene građane, ali ovim projektima nezaposlenost u Zagrebu možemo smanjiti na prihvatljivu mjeru. Dakle, ne dajemo megalomanska obećanja, nego nudimo projekte koji su izvedivi i održivi“, zaključila je.

Inače, na skupštini ZNL-a govorilo je više delegata. Govorili su o problemima svojih gradskih četvrti, teškoćama s kojima se susreću mali i srednji poduzetnici u Zagrebu, a svi su uglavnom isticali potrebu što veće financijske decentralizacije Zagreba.   (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni