Holjevac: Godišnje plaćamo 750 kuna – za ništa!

Građanima se nezakonito naplaćuju fiksne naknade za struju, plin i vodu što je na godišnjoj razini za prosječnu Zagrebačku obitelj iznos od oko 750 kuna za 0 Kwh struje, 0 kubika plina i 0 kubika vode, poručila je Tatjana Holjevac

Građanima se nezakonito naplaćuju fiksne naknade za struju, plin i vodu što je na godišnjoj razini za prosječnu Zagrebačku obitelj iznos od oko 750 kuna za 0 Kwh struje, 0 kubika plina i 0 kubika vode, poručila je to predsjednica Zagrebačke nezavisne liste Tatjana Holjevac na današnjoj konferenciji za novinare. To znači da se godišnje Zagrepčanima nezakonito naplati oko 190 milijuna kuna!

Svaki građanin Grada Zagreba u svojim mjesečnim računima za vodu, plin i struju mjesečno plaća čak 62,13 kuna fiksnih naknada – za ništa!Stručni tim ZNL-a izračunao je te iznose u dolje priloženoj tablici.

 

Plaćamo

trošili ne trošili

 

Voda

(kn za 0 m3)

 

Plin

(kn za 0 m3)

 

Električna energija

(kn za 0 Kwh)

 

UKUPNO

Mjesečno

20,87

20,63

20,63

62,13

Godišnje

250,44

247,56

247,56

745,56

To ukupno na godinu iznosi 746 kune za koje davatelji javnih usluga tvrde da im trebaju za održavanja mreže. U vrijeme gospodarske krize i pada bruto domaćeg proizvoda fiksne naknade opterećuju ionako već osiromašene kućne budžete i trebaju biti ukinute, smatra predsjednica ZNL-a., te dodaje, u Zagrebačkoj nezavisnoj listi mislimo da je plaćanje fiksnih naknada suprotno Zakonu o zaštiti potrošača koji kaže da prodaja javnih usluga mora biti obračunata prema potrošnji.

Kao stranka zalažemo se da se kod određivanja cijene komunalnih usluga primjenjuje europsko načelo priuštive cijene energije koje nalaze da kupac plaća samo ono sto je stvarno i potrošio, zaključila je Tatjana Holjevac. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni