Holding želi maknuti Mali plac!

Holding želi maknuti Mali plac!

Na zagrebačkoj tržnici na Britanskom trgu, popularno zvanoj Mali plac, zakupcima neće biti produženi ugovori o zakupu nakon 1. srpnja jer prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlje kupaca, priopćio je u srijedu 29. lipnja Zagrebački holding, a što je izazvalo burne reakcije.

Lokalni obrtnici odmah su krenuli u žestoku kampanju protiv gašenja tržnice na Britancu, prema njihovim riječima, “simbola grada”. Istovremeno se nadaju da će njihov problem ozbiljno shvatiti i gradonačelnik Milan Bandić.

Pokrenula se peticija, skupljaju se potpisi i obavještavaju se svi koji imaju sluha za kaotično stanje na Britancu, jer obrtnici moraju iseliti iz prostora gdje posluju čitav niz godina. Kako neslužbeno doznajemo, zasad je prikupljeno oko tri tisuće potpisa.

Prema tvrdnji obrtnika, gradonačelnik i ostali gradski zastupnici se još nisu oglasili. Sve što su dobili od Tržnica Zagreb je dopis u kojemu stoji da im se ne može ispuniti zahtjev o produljenju ugovora jer čekaju dopis iz Grada Zagreba, kojim se odobrava produljenje Ugovora o zakupu prostora na tržnici Britanski trg.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni