“Holding rasprodaje odmarališta kako bi pokrio dugove gradskih poduzeća”

“Holding rasprodaje odmarališta kako bi pokrio dugove gradskih poduzeća”

Predsjednik Kluba Nezavisnih zastupnika Renato Petek osvrnuo se na temu gospodarenja otpadom i učestalim požarima u tvrtki CIOS

Klub Nezavisnih zastupnika u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici najavio da će na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 10. rujna predložiti točku dnevnog reda koja se odnosi na požar u okviru Centra za reciklažu na Jankomiru (CIOS-a).

Druga točka koju Klub predlaže odnosi se na upravljanje imovinom kojom raspolaže Zagrebački holding, koji je raspisao javni natječaj za rasprodaju odmarališta uz jadransku obalu u vrijednosti od 246 milijuna kuna.

Zastupnica Marijana Sumpor istaknula je Zagrebački holding rasprodaje imovinu u vrijeme Covid-19 pandemije.

„Nismo sigurni u kojem je stanju imovina, kako se ta imovina održavala, ni je li to njena stvarna vrijednost. Nismo dobili informaciju o planu gospodarenja imovinom…“, dodala je Sumpor. Smatra da je vrijedna imovina stavljena na bubanj po prodajnoj cijeni od 246 milijuna kuna kako bi se pokrili dugovi gradskih poduzeća, što je loše za Zagrepčane. „Ne treba srljati u prodaju imovine kada su cijene na tržištu niske”, poručila je Sumpor.

Zastupnik Tihomir Milovac komentirao je konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području grada Zagreba i okolice. Naglasio je da veliki broj građana već je započeo, a mnogi su i završili obnovu stanova stradalih u potresu jer nisu mogli čekati Zakon, pa nisu pristupili konstrukcijskoj, odnosno cjelovitoj obnovi, što Zakon omogućava.

Milovac je rekao da s obzirom da se radi o visokim iznosima koštanja, veliko je pitanje hoće li se sada odlučiti na takav zahvat, koji podrazumijeva suglasnost svih suglasnika i iseljavanje iz zgrade na nekoliko mjeseci.

Predsjednik Kluba Nezavisnih zastupnika Renato Petek osvrnuo se na temu gospodarenja otpadom i učestalim požarima u tvrtki CIOS.

„ Gradonačelnik bi trebao pojasniti koji je poslovni odnos između Grada Zagreba i CIOS grupe. Želimo detaljno izvješće o požarima koji su bili na području tvrtke CIOS na Jankomiru, a isto tako i o velikim požaru na Jakuševcu. Što je Grad Zagreb točno učino kako bi zaštitio svoje interese i zdravlje građana, jer svaki požar ugrožava njihovo zdravlje. Kada dobijemo izvješće, ići ćemo s konkretnim prijedlozima”, najavio je Petek. Naglasio se ulazi izbornu godinu i Klub Nezavisnih zastupnika želi poboljšati situaciju u Zagrebu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni