Holding poziva trgovine da u ponudu uvrste i standardizirane vreće za smeće

Holding poziva trgovine da u ponudu uvrste i standardizirane vreće za smeće

(Foto: Ilustracija)

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, poziva zainteresirane trgovce na iskaz interesa za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za mješoviti komunalni otpad na njihovim prodajnim mjestima na području Zagreba.

Javnom pozivu do sada su se odazvali Konzum, Spar, Tisak, iNovine, Tekstilpromet, Top Start, Vrutak i NLK što je više od 450 prodajnih mjesta na području grada Zagreba, priopćili su iz Holdinga.

Pozivaju i ostale trgovačke lance i trgovce da im se pridruže, s ciljem da svakom građaninu Zagreba vrećice budu lako dostupne. Ovaj poziv je trajno otvoren.

Vreće zapremnine 10, 20 i 40 litara

Zakonom o gospodarenju otpadom propisana je obveza jedinicama lokalne samouprave, odnosno Gradu Zagrebu da na svom području osigura obavljanje javne usluge sakupljanja komunalnog otpada kao usluge od općeg interesa. Stoga je Gradska skupština donijela Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba.

Sukladno Odluci, Čistoća d.o.o., kao davatelj javne usluge sakupljanja komunalnog otpada dužna je, između ostalog, za korisnike javne usluge, u trgovinama, kioscima i specijalnim automat-boksovima za prodaju vrećica, osigurati raspoloživost standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad volumena 10 litara, 20 litara i 40 litara.

“Naknada trgovca za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad je fiksna i iznosi 3,7 % neto cijene pojedinih paketa standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad. U cijenu je uključena logistička naknada, naknada za pozicioniranje te informiranje kupaca o raspoloživosti standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad”, pojašnjavaju u Zagrebačkom holdingu.

Cijena paketa vrećica

“Prodaja paketa standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad je po cijenama koje iznose 20, 40 i 80 kuna (s PDV-om)”, dodaju.

Zainteresirani trgovci svoj interes za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad mogu iskazati na adresu e-pošte: cistocanabava@zgh.hr.

Javni poziv objavljen je na poveznici mrežne stranice Podružnice Čistoća: https://www.cistoca.hr/info-centar/natjecaji-1229/1229.

ZGH, podružnica Čistoća i trgovac koji iskaže interes za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad sklopit će Ugovor o skladištenju, distribuciji i prodaji standardiziranih vrećica za mješoviti  komunalni otpad. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni