Holding kupio tvrtku Centar d.o.o.

Holding kupio tvrtku Centar d.o.o.

Najveća vrijednost tvrtke je Omladinski hotel Mirta na Silbi te mala sportska dvorana u Palmotićevoj ulici

Zašto je došlo do prodaje Holdingu  pokušali smo doznati od direktora tvrtke Centar d.o.o. Anđelka Latiničića, no on nije bio raspoložen za razgovor

Bez prethodne najave Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. donijela je odluku o kupnji tvrtke Centar d.o.o. Nije poznata cijena koju je Holding platio za spomenutu tvrtku, koja je do nedavno radila u sklopu Zagrebačkog sportskog saveza (ZSS). Odlukom skupštine ZSS-a, taj je savez raspušten 30. prosinca 2013. godine, a njegovu je djelatnost preuzela novoosnovana Zajednica sportova grada Zagreba. Spomenuta tvrtka Centar d.o.o. bila je dugogodišnji poslovni partner gradskih sportskih saveza i klubova, a bavila se organizacijom sportskih ljetovanja za djecu i mlade na otoku Silbi, organizacijom putovanja i smještaja sportaša te računovodstvenim i knjigovodstvenim uslugama. Najveća vrijednost tvrtke je Omladinski hotel Mirta na Silbi te mala sportska dvorana u Palmotićevoj ulici.

Zašto je došlo do prodaje Holdingu  pokušali smo doznati od direktora tvrtke Centar d.o.o. Anđelka Latiničića, no on nije bio raspoložen za razgovor. Njegova nam je tajnica objasnila kako je tvrtka sada u vlasništvu Holdinga te da se za sve informacije obratimo njima. Međutim niti u Holdingu nismo dobili sve odgovore na pitanja o ovoj tajanstvenoj kupnji. Senka Knežević iz službe za korporativne komunikacije Zagrebačkog holdinga nam je objasnila kako je Skupština Holdinga predvođena gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, Sandrom Švaljek, njegovom zamjenicom te Slavkom Kojićem, pročelnikom Gradskog ureda za financije, donijela odluku o kupnji tvrtke Centar d.o.o. Nismo dobili odgovor na pitanje kolika je cijena koju je Holding platio za tu tvrtku, kada je odluka o kupnji donesena te koji je cilj ove kupnje s obzirom da Holding ima svoj računovodstveni odjel te pet hostela i dva kampa u Hrvatskoj i Sloveniji. Rečeno nam je kako su u tijeku izrade planova upravljanja tvrtkom, a da će po njihovom dovršetku, javnost biti upoznata s planovima Uprave Holdinga koji su povezani za buduće poslovanje spomenute tvrtke.

(V.Vukoje)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni