“Holding ima višak administrativaca, a manjak terenskih radnika”

“Holding ima višak administrativaca, a manjak terenskih radnika”

Gradski zastupnici u četvrtak nisu prihvatili polugodišnje izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, prema kojemu je to društvo poslovalo s 81 milijunom kuna gubitka.

Izvještaj o poslovanju u Gradskoj skupštini je podnio predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković, koji je istaknuo da je od početka godine do lipnja ZGH poslovalo s gubitkom od 81 milijun kuna, što je, rekao je, nastavak negativnog trenda poslovanja.

Ukazao je na višak rukovodećih i administrativnih kadrova te manjak radnika na terenu te na dug koji iznosi gotovo pet milijardi kuna. Zaključio je da postojeća situacija nije održiva.

Poručio je kako je pred novom Upravom zadaća poboljšati operativne rezultate i to prvenstveno povećanjem efikasnosti.

»Predvidjeli smo kombinaciju smanjenja troškova, povećanja prihoda i popravljanja likvidnosti«, pojasnio je Novaković. To je nužno kako bi se pokrenuo ikakav investicijski ciklus.

Skupština nije usvojila prijedlog zaključka Kluba zastupnika Mosta u kojem se tražilo podnošenje financijskog i poslovnog izvještaja u Zagrebačkom holdingu.

Većinom glasova odbijeno je i poslovno izvješće ZET-a za prvo polugodište.

»Grad za ZET kroz subvencije i iz drugih izvora izdvaja 1,2 milijarde kuna. Da pridodamo još 200 milijuna kuna mogli bismo imati besplatan prijevoz kao u Rigi, ali ne možemo«, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Poslovanju ZET-a ne pomaže ni COVID pandemija zbog koje se osjetno smanjio prihode od prodaje karata. ZET je na gubitku i u susjednim gradovima i općinama. Osobito se to odnosi na Veliku Goricu gdje subvencija ne pokriva troškove lokalnih linija.

Gradonačelnik je podsjetio i na situaciju sa sljemenskom žičarom gdje je ZET nositelj projekta i skupog kredita. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni