Holding i IGH potpisali ugovor o gradnji komunalne infrastrukture

Holding i IGH potpisali ugovor o gradnji komunalne infrastrukture

Za Vodoopskrbu i odvodnju ovo će biti prvi veliki projekt koji će biti sufinanciran od Europskih fondova, odnosno 85 posto ukupnog troška koji iznosi 31.637.900,00 kuna

Predstavnici podružnice Zagrebačkog holdinga – Vodoopskrba i odvodnja i Instituta IGH u petak su potpisali Ugovor za uslugu projektne i natječajne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju kanalskih cjevovoda i prateće infrastrukture.

Potpisani ugovor odnosi se izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Zagreb – kanalizacijska mreža istočnog područja gradske četvrti Sesvete (sliv potoka Črnec); proširenje kanalizacijske mreže u naselju Mikulići, Fraterščica, Lukšić i Bijenik; izgradnja kolektora ll. paralela; i aglomeracije Glavničica (sjeveroistočni dio gradske četvrti Sesvete) te izrada natječajne dokumentacije za nabavu radova.

Zahvalivši se stručnjacima na realizaciji preduvjeta za potpisivanje Ugovora, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio važnost projekta koji će znatno poboljšati komunalnu infrastrukturu Zagreba na zadovoljstvo građana u obuhvaćenim naseljima. „U Gradu imamo dotrajalu infrastrukturu koja je netaknuta i po 50. godina, ovu priliku trebamo iskoristiti a zajednički projekt je samo prva faza u dugotrajnom procesu obnove komunalne infrastrukture“, rekao je gradonačelnik.

Prema riječima direktorice podružnice Vodoopskrba i odvodnja Štefice Mihalic, ovim će se projektom riješiti odvodni problemi koji muče stanovnike već desetljećima.
„Za Vodoopskrbu i odvodnju ovo će biti prvi veliki projekt koji će biti sufinanciran od Europskih fondova, 85 posto ukupnog troška koji iznosi 31.637.900,00 kuna, smo osigurali iz bespovratnih fondova namijenjenim u ove svrhe. Vjerujem da će se ovim opsežnim zahvatom riješiti odvodnja grada u cijelosti“, rekla je direktorica.

„U ime zajednice ponuditelja mogu reći da potpisivanje ovog ugovora, osim što će povećati kvalitetu života naših sugrađana, isto tako će osigurati zaposlenost naših djelatnika ali stvara se prilika i za druge građevinske tvrtke i potpisivanje novih ugovora“, izjavio je predsjednik uprave Instituta IGH, Ivan Paladina .

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i obnovu 200 kilometara kanalizacijske mreže a izvedbom bi se omogućio priključak za oko 44.000 stanovnika u sustav javne vode. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni