Hodanjem do zdravlja kroz Maksimir pa sve do Bučijade u Ivanić-Gradu

Hodanjem do zdravlja kroz Maksimir pa sve do Bučijade u Ivanić-Gradu

ZAGREB

petak 14. listopada

Duhački orkestar Muzičke akademije, s početkom u 20.00 sati, dirigent Šime Vulelija

Umjetnička večer u povodu 80. obljetnice rođenja Marije Barbarić Fanuko, Društvo hrvatskih književnika u 18.00 sati

Koncert grupe The Bambi Molesters, KSET u 20.00 sati

SHAKEspeare na EXIT, s početkom u 20.00 sati, Teatar EXIT, Ilica 208

Info:  www.teatarexit.hr

 

subota 15. listopada

Dan hrvatskih tržnica na Trgu bana Jelačića od 9.00 do 17.00 sati

Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Edukativna i javnozdravstvena akcija ZASTANI održat će se od 10.00 do 14.00 sati na Cvjetnom trgu uz sudjelovanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Hodanjem do zdravlja, u Parku Maksimir na „Stazi zdravlja“, početak u 10.00 sati

Western dan u Don Kihotu, s početkom u 14.00 sati, Udruga za terapiju s pomoću konja, Stjepana Lacka 11, 10040 Zagreb, Moguće i jahanje za građanstvo (kao i inače po cijeni od 30kn za djecu i 40kn za odrasle)

Fotosajam 2016., Hypo Centar od 10.00 do 16.00 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu: “Tajna povijest kazališta” organizirano je razgledavanje Kazališta s glumcima Drame HNK.

Cijena ulaznice za obilazak je 25 kuna, dok djeca do 14 godina u pratnji roditelja ne plaćaju ulaz. Razgledavanje će započinjati u puni sat (od 11 do 15 sati) s  tri različita ulaza ( glavni ulaz, službeni ulaz, zapadni ulaz), istodobnim kretanjem tri grupe od 10 (a najviše 15) posjetitelja, koje će povesti jedan glumac ili glumica. Zainteresirani ulaznice mogu kupiti na kazališnoj blagajni, a svoj dolazak prijaviti na broj telefona 01/ 4888 415.

Audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja, Palmotićeva 30 u 13 sati

Predstava „Genetika pasa“, Dramski teatar Skopje gostuje u Gavelli u 19.30 sati

Sherlock Holmes, premijera, A. Tonković Dolenčić prema motivima i likovima A. C. Doylea, Zagrebačko kazalište mladih u 20.00 sati

 

nedjelja 16. listopada

Svečano otvaranje obnovljenog zagrebačkog ZOO parka u Maksimiru, razgled je moguć od 9 do 17 sati. Cijena za odrasle će biti 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu od 7 do 14 godina i studente. Više informacija o cijenama ostalih ulaznica mogu se saznati na ovoj poveznici.

 “Priča mi se priča”, u 11.00 i 12.00 sati, predstava „Princeza i žabac“, Scena Ribica, Cenatar mladih Ribnjak, cijena pojedinačne ulaznice je 15 kuna

Proslava Dana kravate u Zagrebu – Velika smjena straže u Velikoj smjeni straže sudjelovati će Zdrug povijesnih postrojbi na čelu s zagrebačkom Kravat-pukovnijom koje na odorama imaju kravatu tj. rubec, podgutnjak/podgutnicu i facol, te pripadnici Počasno zaštitne bojne GSOSHR. / Trasa kretanja postrojbi: Kaptol –Bakačeva – Trg bana Jelačića – Radićeva – Kamenita vrata (ispred Istočnog ulaza)

 Info: www.kravatpukovnija.com

Sherlock Holmes, premijera, A. Tonković Dolenčić prema motivima i likovima A. C. Doylea, Zagrebačko kazalište mladih u 20.00 sati

 

IVANIĆ GRAD

 subota 15. i nedjelja 16. listopada

BUČIJADA U IVANIĆ-GRADU
Turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija

Izložbeno-prodajni sajam buča, bučinog ulja; proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda, zabavni i edukativni programi za djecu i odrasle: cooking show, izložba skulptura i instalacija od buča, predstave, izložbe, koncerti, prikaz tradicijskih običaja, organizirani razgled grada uz turističkog vodiča, kostimirana šetnja gradom, buča-kočija s Pepeljugom i princom, radionice, igraonice i drugi kulturno-zabavni sadržaji na više lokacija u centru Ivanić-Grada. Bogata gastroponuda jela od buča ivanićgradskih ugostitelja.
Više informacija i program na www.tzig.hr/bucijada

 

SAMOBOR

 petak 14., subota 15. i nedjelja 16. listopada

 Samoborski dani vatrometa, uz bogat glazbeni program

 

SVETA NEDELJA

 subota 15. listopada

„Lijepa naša jabuka 2016.“, obilježavanje Svjetskog dana jabuka od 10 do 13 sati

 

SVETI IVAN ZELINA

 nedjelja 16.listopada

 Zelinska kestenijada 2016.

 

VELIKA GORICA

 subota 15. listopada

Proslava povodom 20. godišnjice Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice

Dvorana Gorica, POUVG

 

ZAPREŠIĆ

nedjelja 16. listopada

21.Dan grada Zaprešića

(Zg-magazin)