Hoću proći!

Hoću proći!

(Oslobodimo prolaz za bicikliste i pješake)

Iz Zelene akcije pozivaju sve građanke i građane da im pomognu dokumentirati slučajeve u Zagrebu gdje su terase kafića, ograde gradilišta te drugi objekti postavljeni na biciklističkim stazama ili su potpuno zauzeli nogostup.

Sugrađane mole da takve slučajeve fotografiraju te ih objave na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) uz #HocuProci i tagiraju Zelenu akciju ili im pošalju fotografije izravno na info@zelena-akcija.hr. Uz objavljenu fotografiju potrebno je navesti o kojoj se lokaciji radi. Namjera je prikupiti što više konkretnih primjera gdje su navedeni objekti onemogućili normalan prolaz biciklista i pješaka te tražiti od nadležnog gradskog ureda da ispravi odluke koje su dovele do ovakvog zauzimanja javnog prostora.

Najbolje fotografije će se koristit javno, ali bez navođenja imena autora kako bi se prikazao neadekvatan sustav izdavanja dozvola za korištenje javnih površina. Slanjem ili objavom fotografija pristajete da ih Zelena akcija koristi na navedeni način.

Fotografije se mogu slati zaključno s četvrtkom, 22. rujna.

Ova akcija kojom se želi omogućiuti normalan prolaz pješacima i biciklistima zagrebačkim nogostupima održava se povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava 16. – 22. rujna. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni