“Hoće li se zbog spomenika Ivi Loli Ribaru ići na nove izbore”?

“Hoće li se zbog spomenika Ivi Loli Ribaru ići na nove izbore”?

Uz spomenik Ivi Loli Ribaru, gradski je zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez u srijedu održao konferenciju za medije. Prvo se zapitao što se to u Zagrebu, još iz vremena Tita ili Ive Lole, planira dogodine prodati za ukupno 450 milijuna kuna, kako bi se napunio gradski proračun za 2018. godinu? Pitao je i  hoće li o spomeniku Ivi Loli Ribaru ovisiti donošenje tih odluka ili će zbog njega biti raspisani novi izbori.

Zastupnik se osvrnuo na nekoliko točaka nadolazeće sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba. “Opet raspravljamo o spomeniku nekomu tko već odavno nije s nama”, krenuo je Petek. Nadodao je kako je prvo  to bio Tito, koji je umro prije 37 godina, a sada je glavna gradska tema Ivo Lola Ribar, koji je umro prije 74 godine.

Ustvrdio je kako je “nevjerojatan” njihov utjecaj na današnju političku situaciju u Gradu Zagrebu. “Zašto? Jer o spomeniku Ivi Loli Ribaru, očito je, ovisi vladajuća većina u Gradskoj skupštini, kao što je ovisila i o Titovu trgu. Tako na prijedlog gospodina Hasanbegovića imamo top temu o Ivi Loli, dakle ne o ovom spomeniku uz koji se nalazimo. Jer da se radi samo o spomeniku, kao što to tvrdi gospodin Hasanbegović, ne bi se u obrazloženju već u prvoj rečenici naglasilo kako je Ivo Lola bio jugoslavenski komunist, da je studirao u Beogradu te koje je funkcije obavljao u Komunističkoj partiji”,  pojašnjava gradski zastupnik Renato Petek.

Okupljene novinare je upitao okupljene zašto su to toliko važne teme u ovome gradu, gdje novi tramvaji prometuju skoro istom brzinom kao za vrijeme druga Tita, kada škole i vrtiće još uvijek pokrivaju azbestne ploče također iz njegova vremena, a neke vodovodne cijevi u centru grada, koje porozne koristimo i danas, postavljene su još u vrijeme dok je Ivo Lola bio sekretar Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

“Zbog zastarjelih poroznih cijevi vodovoda i nebrige o otpadu, dnevno gubimo ogromnu energiju i novac s kojom na godišnjoj razini možemo izgraditi i rotor u Remetincu i žičaru na Sljeme”, rekao je i dodao da je o tome bilo premalo rasprava, “a još manje rješenja”.

Petek zaključuje da prihodi gradskog proračuna padaju za 135 milijuna kuna, a Grad i dalje planira trošiti više od 2% nego ove godine na zaposlenike. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni