“HNS se uključio u pogodbu između Bandića i HDZ-a”

“HNS se uključio u pogodbu između Bandića i HDZ-a”

(Foto: HNS)

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget danas su se oglasile zajedničkim priopćenjem na medijske napis o tome da će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sati “zeleno svjetlo” za Bandićev Generalni urbanistički plan, iako je po Zakonu bilo dužno obustaviti cijeli proces donošenja GUP-a.

“Ovakvim pogodovanjem Bandiću, HNS-ovo ministarstvo, kršeći zakon, se uključilo u sramotan dogovor između zagrebačkog gradonačelnika i HDZ-a”, poručili su potpisnici priopćenja Bernard Ivčić (Zelena akcija), Iva Marčetić (Pravo na grad) i Gordana Pasanec (udruga građana Siget).

Podsjećaju da je Grad Zagreb je temeljem Zakona o prostornom uređenju imao rok do početka listopada da Ministarstvu dostavi novu verziju GUP-a. Grad je taj rok prekršio, zbog čega je, ističu, Ministarstvo moralo odmah obustaviti cijeli proces, a to što Ministarsto proizvoljno tumači taj rok, smatraju nedopustivim.

“Drugi primjer pogodovanja Bandiću vidljiv je iz reakcije Ministarstva prošloga petka, kada su mu dali još jednu mogućnost da dopuni GUP iako Zakon o prostornom uređenju jasno i nedvosmisleno propisuje da Ministarstvo daje ili odbija suglasnost. To nikako ne može biti tumačeno na način da ipak može izdati i mišljenje, zahtjev za dopunu i slično”, navodi se u priopćenju.

“Ovakav nezakonit potez HNS-ova ministarstva pokazuje da su građani i građanke Zagreba jedina brana samovolji Bandića i njegove klike koja devastira Zagreb”, zaključuju predstavnici triju navedenih udruga. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni