HNS: Paušal po krevetu izvan strogog centra treba iznositi 150 kuna

HNS: Paušal po krevetu izvan strogog centra treba iznositi 150 kuna

Iz zagrebačkog HNS-a pozdravljaju odluku Gradske uprave da usprkos promjenama u poreznoj politici niti za kunu ne podigne iznos paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba, ali smatraju da bi se on u postojećem rasponu od 150 do 300 kuna po krevetu morao pravednije raspodijeliti.

Stoga će u Gradskoj skupštini predložiti da paušal izvan šireg centra grada iznosi 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnjih 150, 210 i 255 kuna.

Predlažu da se u Zagrebu uvedu samo dvije zone za plaćanje paušala, koje bi obuhvaćale širi centar grada te ostala područja izvan njega. »U prvoj zoni paušal bi se plaćao u iznosu od 300 kuna po krevetu kao i do sada, dok bi svi ostali u drugoj zoni plaćali 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnje tri visine paušala od 150, 210 i 255 kuna«, stoji u priopćenju HNS-a.

Riječ je o amandmanu na Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba uputio je Gradskoj skupštini gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. Skupština će o prijedlogu odluke o paušalu raspravljati na sjednici koja će se održati 24. siječnja.

HNS-ovci smatraju da njihov amandman omogućava kvalitetniji i ravnomjerniji turistički razvoj Zagreba te podizanje kvalitete turističke ponude i smještajnih kapaciteta. Prema podacima koje navode u HNS-u u Zagrebu je danas ukupno 6829 kreveta privatnih iznajmljivača u gradu, čime »ne mogu biti zadovoljni«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni