HNS-ova ozbiljna poruka Vladi

Gubitak svakog i dodatnog radnog mjesta u privredi, a posebno ako je to posljedica negativnog djelovanja ili nedjelovanja države više se ne može tolerirati. Daljnja podrška monopolima javnog sektora, kao i svako spominjanje bilo kakvih dodatnih poreznih opterećenja, samo doprinose produbljenju krize, navodi se u priopćenju HNS-a

Gostujući u emisiji Hrvatskoga radija Poslovni tjedan, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je  rekao da je priopćenje koje je HNS poslao tijekom vikenda, a u kojem Vladu poziva da u najkraćem roku ponudi jednostavan i učinkovit model potpore posrnulom gospodarstvu –  krivo protumačeno.

„To priopćenje nije bilo kritika, već samo iznošenje našeg stava. To je samo jedna ozbiljna poruka Vladi“, ustvrdio je Vrdoljak.

Ministar će se danas susresti s premijerom Zoranom Milanovićem. Osim što će ga izvijestiti o svojim susretima u Njemačkoj, Vrdoljak je rekao kako će razgovarati o tome da se ubrza tempo svih planiranih reformi.  Istaknuo je da je HNS čvrst partner u Vladi.

Stanje u gospodarstvu ocijenio je lošim, ali ne kritičnim. Državne investicije moraju se pokrenuti, ali bez privatnih se neće postići vidljivi rezultati, dodao je.

Na pitanje kako će se pad kreditnog rejtinga odraziti na strane investitore, Vrdoljak je rekao kako oni uglavnom svoje odluke neće temeljiti na rejtingu. Njima je bitna pravna sigurnost, administracija, konkurentnost. Treba osigurati brzu i jeftinu državu, naglasio je Vrdoljak.

U priopćenju koje je HNS objavio nakon pada kreditnog rejtinga Hrvatske piše slijedeće:

„Hrvatska Vlada u najkraćem roku mora ponuditi jednostavan i učinkovit model podrške posrnulom gospodarstvu. Podsjećamo i ističemo da osnovne smjernice modela već postoje te da su ih HNS i koalicijski partneri predvidjeli i prihvatili u Planu 21. Sada je trenutak kada se primjena tih mjera više ne može odlagati.

Gubitak svakog i dodatnog radnog mjesta u privredi, a posebno ako je to posljedica svjesnog ili nesvjesnog negativnog djelovanja ili nedjelovanja države više se ne može tolerirati. Daljnja podrška monopolima javnog sektora, kao i svako spominjanje bilo kakvih dodatnih poreznih opterećenja, samo doprinose produbljenju krize.“ (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni