HNS odustaje od kampa na Sveticama?

HNS odustaje od kampa na Sveticama?

Grad Zagreb s Nadbiskupijom uopće nije razgovarao o kampu?

Čini se da Hrvatski nogometni savez odustaje od gradnje kampa na Sveticama.

Jedan od razloga za takvu odluku je reakcija Zagrebačke nadbiskupije, koja je na tvrdnje da o njoj ovisi gradnja sportskog objekta na Sveticama odgovorila priopćenjem u kojem ističe da Grad Zagreb o tome s Nadbiskupijom uopće nije razgovarao, prenosi Večernji list.

„Duboko smo razočarani jer smo izgubili godinu dana i na nekoj smo drugoj lokaciji već mogli mnogo toga sagraditi. Uglavnom, gotovo je sigurno da HNS odustaje od gradnje kampa na Sveticama, a konačnu će odluku donijeti Izvršni odbor HNS-a na sjednici 9. travnja na Plitvicama. Najveći su gubitnik građani Zagreba, jer su izgubili sportsko-rekreacijski centar, koji bi bio sagrađen tuđim novcem. Podsjećam da je investicija trebala biti oko 120 milijuna kuna, a sad će taj novac biti usmjeren na neku drugu lokaciju u Hrvatskoj“, izjavio je izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Prije nešto više od godinu dana Milan Bandić i Davor Šuker potpisali su ugovor o tome da Grad Zagreb daje na privremeno korištenje ŠRC Svetice Hrvatskom nogometnom savezu.

Podsjetimo, prošli je tjedan predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor podsjetio Svetice kako bi se uvjerio u loše uvjete u kojim treniraju vrhunski sportaši, te je i tom prilikom naglasio da početak investicija i gradnje ovisi o dopuštenju Kaptola. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni