HNS i HSU osnovali klub u Gradskoj skupštini

HNS i HSU osnovali klub u Gradskoj skupštini

Dvije stranke planiraju zajedno izaći na lokalne izbore i podržati Anku Mrak-Taritaš kao kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba

U zagrebačkoj Gradskoj skupštini osnovan je Klub gradskih zastupnika HNS-HSU koji je u srijedu predstavljen na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici. Za predsjednika Kluba izabran je Tomislav Stojak (HNS), potpredsjednica je Davorka Vukadin Samardžić (HSU), a članice su potpredsjednica Gradske skupštine Vesna Sudar (HSU) i Vesna Roje (HNS).

Na konferenciji je najavljeno da da dvije stranke planiraju zajedno izaći na lokalne izbore i podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak-Taritaš.

Tomislav Stojak je istaknuo da je osnivanje Kluba HNS-HSU zapravo politička odluka o suradnji dviju stranaka kompatibilnih programa, kojima će klub omogućiti više slobode i vremena u raspravama, prijedlozima i svemu što omogućuje Poslovnik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Stojak je izrazio nadu kako je to samo početak duge suradnje koja će kulminirati na lokalnim izborima i sudjelovanjem u gradskoj vlasti »nakon pobjede« njihove opcije.

HNS i HSU će tako zajednički nastupiti na lokalnim izborima za gradske četvrti i skupštinsku listu, a kao kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba zajednički će podržati Anku Mrak Taritaš.

Ona je izrazila zadovoljstvo suradnjom podsjetivši na već postojeću suradnju s predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom u istom klubu u Hrvatskom saboru.

»Nema ni jedne zagrebačke teme o kojoj nećemo reći jasan stav, ali ne kao predizborno obećanje, jer “muzej predizbornih obećanja već je dupkom pun eksponata”, nego zato što to zaista mislimo napraviti«, tvrdi Anka Mrak Taritaš. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni