HNS: Bandić ugrožava zdravlje građana pozivima na kupanje u Jarunu

HNS: Bandić ugrožava zdravlje građana pozivima na kupanje u Jarunu

HNS-ovci podsjećaju kako je prije samo par dana, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, upravo sam gradonačelnik predložio odluku da se ne dozvoljava kupanje na jednom dijelu Jaruna zbog bakterija u vodi, a sada samostalno donosi odluku da je voda ispravna za kupanje

HNS Grada Zagreba danas se oglasio priopćenjem u kojem »osuđuje neodgovorne izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića« u kojem poziva građana na kupanje u dijelovima Jaruna koji su proglašeni neispravnim za korištenje.

»Istup u kojem na najjetfiniji populistički način samoproglašava ‘zonu’ slobodnu za kupanje pokazuje kako mu je zdravlje građana na posljednjem mjestu te ispred njihove sigurnosti stavlja jeftinu samopromociju svoje ličnosti. Primitivna najava u kojoj najavljuje kupanje sebe i svojih suradnika podsjeća na situacije u kojima bi popio čašu vode na području Vrbana III te tvrdio kako je radi toga voda sigurna za korištenje«, ističu HNS-ovci.

Podsjećaju kako je prije samo par dana, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, upravo sam gradonačelnik predložio odluku da se ne dozvoljava kupanje na jednom dijelu Jaruna zbog bakterija u vodi, a sada samostalno donosi odluku da je voda ispravna za kupanje. »Ovakvo nepoštivanje i zaobilaženje odluke predstavničkog tijela nedopustivo je i ravno diktaturi koja je zasigurno u potpunosti neprimjeren način upravljanja Zagrebom«, ocjenjuju HNS-ovci.

U svom priopćenju ustvrdili su kako ova, nažalost, iznimno opasna situacija za zdravlje građana, ponovo pokazuje da gradske službe ne rade svoj posao. »Sustav u kojem gradonačelnik, koji za to nije kompetentan, provjerava čistoću i bakterije, uništen je sustav u kojem nitko ništa ne radi dok gradonačelnik osobno to ne naredi«, zaključuju zagrebački HNS-ovci te pozivaju gradonačelnika Bandića da još jednom razmisli o izjavama koje šalje zagrebačkoj javnosti i pričeka barem još jednu analizu vode s Jaruna, kako se u konačnici ne bi dogodilo da ugrozi zdravlje građana »u koje se toliko kune«. (zg-magazin)