HND zgrožen ubilačkim pohodom na novinare Charlie Hebdo

HND zgrožen ubilačkim pohodom na novinare Charlie Hebdo

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je strašnim terorističkim napadom na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo u Parizu u kojem je ubijeno najmanje 12 ljudi. To je dosad nezapamćeni ubilački napad na novinare i druge zaposlenike jednog medija a u njemu su stradali i policajci, priopćeno je jučer iz HND-a.

U prioćenju koje potpisuje predjesnik HND-a Zdenko Duka se navodi kako je »suvišno je i govoriti o tome koliko novinarstvo postaje opasna profesija u vremenu kad terorizam uzima sve više maha«.

»Ovo je brutalan ubilački napad i na novinarske i medijske slobode. Dan koji će sigurno ostati upisan crnim slovima u povijest novinarstva i događaj čiji će eho sa svim posljedicama odzvanjati još godinama«, dodaje se.

Pariški satirički list Charlie Hebdo objavio je na Twitteru karikaturu čelnika tzv. Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija a redakcija lista bila je napadnuta i spaljena bombaškim napadom još 2011. godine, nakon objave karikatura proroka Muhameda. HND izražava duboku sućut obiteljima svih poginulih i uputit će izraze solidarnosti francuskom Nacionalnom sindikatu novinara (SNJ-CGT). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni