HND protiv imenovanja Hasanbegovića na mjesto ministra kulture

HND protiv imenovanja Hasanbegovića na mjesto ministra kulture

Podsjeća da je to osoba koja je u programu HTV-a izjavila kako je antifašizam, jedna od temeljnih odrednica Ustava RH, zapravo floskula

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u petak se najoštrije usprotivilo imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u novoj Vladi RH te je izrazilo zgražanje činjenicom da je takva osoba uopće mogla biti predložena za ministra.

»HND najoštrije se protivi imenovanju Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture u novoj Vladi RH, nadležnim i za `discipliniranje´ nepoćudnih novinara, izražavajući zgražanje činjenicom da je takva osoba uopće mogla biti predložena za ministra u hrvatskoj Vladi«, upozorava HND.

Podsjeća da je to osoba koja je u programu HTV-a izjavila kako je antifašizam, jedna od temeljnih odrednica Ustava RH, zapravo floskula.

»Ta skandalozna izjava Zlatka Hasanbegovića nije jedini njegov javni istup protivan temeljnim vrijednostima demokratskog društva. Taj kandidat za ministra kulture bio je svojevremeno i članom Hrvatskog oslobodilačkog pokreta (HOP), što ga je utemeljio ustaški Poglavnik Ante Pavelić«, navodi HND u priopćenju.

Podsjeća i da je čelnik Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko, koji bi trebao biti formalno drugi čovjek u novoj Vladi RH, prije nekoliko mjeseci je u tjedniku Globus najavio da će novinari morati podržavati vlast kada Domoljubna koalicija pobijedi na izborima. Mandatar nove hrvatske Vlade Tihomir Orešković, u kojoj bi formalno drugi čovjek trebao biti Karamarko, u četvrtak je obznanio kako će u petak u Hrvatskom saboru za ministra kulture, u čijem su djelokrugu rada i mediji, predložiti Zlatka Hasanbegovića.

HND ističe kako će o tome obavijestiti i Međunarodnu federaciju novinara (EFJ), Odjel za medije Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE), te Medijsku organizaciju jugoistočne Europe (SEEMO). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni