HND ocijenio neprimjerenim Bozanićev napad na medije s propovjedaonice

HND ocijenio neprimjerenim Bozanićev napad na medije s propovjedaonice

Predsjednik HND-a Saša Leković u Dnevniku N1 televizije komentirao je kako ovo nije prvi puta da svećenici šalju političke poruke sa oltara, ali kako jest prvi puta da je netko iz vrha Crvke na sam Uskrs uputio ovakvu poruku

Kardinal Josip Bozanić u uskrsnoj je propovijedi napao medije rekavši da se “agresivno, pod valutom slobode izražavanja, javno prokazuje svjedoke koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje” te kako “zlo želi vladati medijskim svijetom”.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković ocijenio je, gostujući u Dnevniku N1 televizije, kako se Bozanić obračunava sa medijima koji ne idu uz dlaku Crkvi. Bozanić je, među ostalim, kazao kako je neshvatljivo da se kršćane samo zbog vjere u Krista razapinje ili se razapinju vrjednote koje su niknule iz Kristova križa. “Zato se agresivno, pod valutom slobode izražavanja, javno prokazuje svjedoke koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje u politici, kulturi i znanosti. Zato se obiteljima koje svjedoče kršćansku sliku muškarca i žene, oca i majke sa svojom djecom, šalju poruke da su manje poželjni od nekih drugih oblika suživota, kojima se želi predstaviti tzv. novi oblik obiteljskoga života, a mlade vjernike koji svoju pripadnost Kristu žele posvjedočiti okupljanjem na kršćanskim susretima pokušava predstaviti kao nenapredne”, rekao je Bozanić.

Predsjednik HND-a Saša Leković u Dnevniku N1 televizije komentirao je kako ovo nije prvi puta da svećenici šalju političke poruke sa oltara, ali kako jest prvi puta da je netko iz vrha Crvke na sam Uskrs uputio ovakvu poruku. “Oni uopćavaju, a misle na medije koji im ne idu uz dlaku. Svatko može prepoznati što god želi u tom govoru, ali kad pogledate kontekst, a ne samo nekoliko citata, vidite da to liči na politički govor bez argumenata i ispada da svi mediji u Hrvatskoj ili svijetu postoje samo da bi škodili vjernicima i Crkvi što nema veze s istinom”, rekao je Leković.

“Čini mi se da je to poruka novinarima, ali Bozanić o tome zna više. U kontekstu političkih događanja u Hrvatskoj ovo je znakovito i nije rijetko da svećenici zloporabe svoj položaj pa govore na misama stvari kojima nije tamo mjesto. Svatko odgovoran bi trebao paziti da riječi koje izgovori imaju odjeka pa pretpostavljam da je Bozanić mislio što će reći prije nego je to rekao”, zaključio je Leković. Na pitanje je li Bozanić ovakvom propovjedi izvršio pritisak na medije, Leković je odgovorio da ovakav sadržaj mise na Uskrs nije primjeren i ne pridonosi ni na koji način dobru niti razumijevanju među ljudima.

Više na: www.hnd.hr/bozanic-napao-medije-zlo-zeli-vladati-medijskim-svijetom. (HND)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni