Hladnjaci za mještane poplavljenih područja

Hladnjaci za mještane poplavljenih područja

Tom prigodom gradonačelnik Bandić je najavio kako će se hladnjaci dovoziti sve dok ih dobiju sva kućanstva, no istaknuo je kako je vidio da je Vlada odlučila izdvojiti 30 milijuna kuna za opremu i bijelu tehniku.

Zagrebačko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem uručilo je jučer 100 hladnjaka za stanovnike poplavljenih područja Gunje i Rajeva Sela. Osim hladnjaka mještanima Gunje i Rajeva Sela donirana je i humanitarna pomoć koju su prikupili Hrvati u Italiji u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu i Gradom Zagrebom.

Tom prigodom gradonačelnik Bandić je najavio kako će se hladnjaci dovoziti sve dok ih dobiju sva kućanstva, no istaknuo je kako je vidio da je Vlada odlučila izdvojiti 30 milijuna kuna za opremu i bijelu tehniku. Bandić je komentirao i činjenicu kako nekim stanovnicima još uvijek nije isplaćena novčana pomoć od Hrvatskog crvenog križa. „Da sam ja gradonačelnik Hrvatske, predsjednik Crvenog križa Hrvatske bi ovdje spavao. Predsjednik mog zagrebačkog Crvenog križa je ovdje sa mnom. Spavali bi ovdje direktori svih državnih i javnih poduzeća, koji trebaju ovdje raditi. Spavali bi svi resorni ministri, koji ovdje imaju posao. To bi tako funkcioniralo. Budući da nisam, ja ne mogu iz svoje kože, ali mogu jedino pomoći ljudima ono što mogu”, poručio je Bandić.

“Ne može se ovaj problem riješiti sjedeći u gradu Zagrebu u fotelji, a ovdje ljudi su razočarani, napušteni i sami. Nema šanse, pa neka me ubiju, ali to je istina”, zaključio je Bandić.

Obećao je i besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz područja Gunje, Rajevog Sela, Strošinaca i Račinovca. Radi se o brojci od nešto manje od 700 učenika.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni