Hitovi ABBA-e u izvedbi za pamćenje

Hitovi ABBA-e u izvedbi za pamćenje

S pozornice su se redali hitovi, jedan za drugim, a prelijepe Jozefina i Eni su zahtjevne vokalne dionice izvodile zavidnom lakoćom

Na Trgu zahvalnosti u Puntu na otoku Krku u subotu 11. kolovoza svjedočili smo vrlo upečatljivom nastupu banda ABBAZIA iz Rijeke. Riječ je o (kako se ispostavilo više nego s valjanim razlogom) jednom od najtraženijih ABBA tribute bandova koji hitove svojedobno megapopularne švedske pop-grupe izvode s visokom razinom autentičnosti.

Band sačinjavaju polufinalistica glazbenog showa The Voice Eni Jurišić i njezina majka Jozefina Jurišić, nekadašnja vodeća vokalistica Grupe 777. Muški dio pak čine riječki pjevač i kompozitor Branko Fućak na basu, inače sudionik velikih hrvatskih festivala zabavne glazbe te kompozitor, aranžer i glazbeni producent Aleksandar Valenčić na klavijaturama, koji je aranžirao i šest pjesama za Eurosong, od čega jednom za predstavnicu Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a dvaput za Sloveniju i Portugal.

Jednoipolsatni nastup pokazao je zbog čega su Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog i Björn Ulvaeus bili tako proslavljeni u svijetu. S pozornice su se redali hitovi, jedan za drugim, a prelijepe Jozefina i Eni  su zahtjevne vokalne dionice izvodile zavidnom lakoćom. I glazbena podloga je bila na visini zadatka, tako da je cjelokupni dojam s koncerta i više nego pozitivan što je potvrdila i razdragana reakcija okupljene publike, turista iz različitih dijelova Europe.

Spomenimo da ABBAZIA inače svira i u Europi, a nastupala je i u Sestriereu (u sklopu ZOI uTorinu 2006.) Svoju dobar rejting izgradili su zahvaljujući posebnoj pažnji koju posvećuju vjerodostojnosti zvuka izvornika – vodećih i pratećih vokala i glazbenoj podlozi te detaljno razrađenim aranžmanima po čemu je i originalna ABBA zapravo bila vrlo poznata.

Eni Jurišić, Boris Jagačić, Jozefina Jurišić

Eni i Jozefina Jurišić s autorom teksta

U svakom slučaju, bio je ovo nastup za pamćenje koji posjetitelje nije koštao niti jednu kunu pa treba pohvaliti i Turističku zajednicu Punat na organizaciji ovakve glazbene poslastice u jeku turističke sezonu u jednom malom primorskom mjestu. Jer posjetitelji mjesta definitivno će se vratiti kućama s još jednim lijepim sjećanjem s ljetovanja. (B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t