Histrioni izveli predstavu posvećenu opusu Arsena Dedića

Histrioni izveli predstavu posvećenu opusu Arsena Dedića

(Foto: https://histrion.hr/)

“U kolovozu se navršava četiri godine od njegove smrti, a mislim da je na njegovo ime i djelo pala jedna vrsta kolektivnog zaborava, čemu smo kao narod dosta skloni”, kazao je glumac Franjo Kuhar dodavši kako se predstavom željelo ukazati na impresivan opus koji je Dedić ostavio iza sebe

U zagrebačkom Histrionskom domu u nedjelju je premijerno izvedena predstava Geste i grimase, autora Arsena Dedića kojom su zatvoreni XII. Gumbekovi dani.

Brojnu publiku su oduševili kazališni songovi i poezija velikog umjetnika u izvedbi Zlatka Viteza, Sanje Marin i Franje Kuhara, a uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića.

„Ovo je kabare, recital Arsenovih songova pisanih za Histrione, njegovih pjesama pisanih za glumce i glumice. Dobitnik je nagrade koju sam večeras dobio i ja za izuzetan doprinos za oživljavanje hrvatskog kabarea. Prema tom, logično je da i Arsen ima svoju večer”, istaknuo je Zlatko Vitez, umjetnički ravnatelj Histriona.

Glumac Franjo Kuhar je rekao kako je predstava zapravo hommage Arsenu Dediću. „Ove godine u kolovozu se navršava četiri godine od njegove smrti, a mislim da je na njegovo ime i djelo pala jedna vrsta kolektivnog zaborava, čemu smo kao narod dosta skloni”, kazao je Kuhar. Dodao je kako se predstavom željelo ukazati na impresivan opus koji je Dedić ostavio iza sebe.

„Potrebno je zatomiti glumački ego i pokušati da ljepota Dedićevih songova, poezije, pjesama, izađe na vidjelo”, istaknuo je Kuhar.

Glumica Sanja Marin je spomenula kako je tijekom svoje glumačke karijere uspješno surađivala s Arsenom Dedićem.

„Izuzetno mi je drago da smo postavili ovu predstavu, jer se ne smije zaboraviti bogati opus Arsena Dedića. Neke pjesme koje pjevam u predstavi Dedić je napisao za mene kao glumicu. Primjerice, to su songovi iz predstave Kći Lotršćaka koju sam igrala prije dosta godina. Stoga mi je veliko zadovoljstvo što sam dio večerašnje predstave“, rekla je za ZG-magazin glumica.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni