Hirscherova peta pobjeda na Sljemenu!

Hirscherova peta pobjeda na Sljemenu!

(Foto: www.snowqueentrophy.com)

Sjajni je Austrijanac u Zagrebu najavio kako se njegovo skijanje bliži kraju. »Možda se vidimo za godinu-dvije, a možda i ne. Teško je držati ritam i biti konstantno na vrhu. Nije ovdje samo riječ o skijanju – mijenjanju se uvjeti staze i stil, a tu su i mlađe generacije koje sve žešće pritišću. Svake je godine sve teže«, zaključio je

Austrijanac Marcel Hirscher u nedjelju je po peti puta slavio na slalomu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“, koji se održao na Sljemenu. Hirscher je u utrku krenuo sa startnim brojem 4 i naposljetku upisao najbrže vrijeme (1:48.64).

Drugo mjesto pripalo je francuskom skijašu Alexisu Pinturaultu koji je kasnio tek 60 stotinki sekunde za slavljenikom Hirscherom. Na treću stepenicu postolja popeo se još jedan Austrijanac, 26-godišnji Manuel Feller.

Vodeći nakon prve vožnje Marco Schwarz nije završio utrku.

Najbolji rezultat među hrvatskim predstavnicima u drugoj vožnji ostvario je Istok Rodeš koji je izjednačio svoj najbolji rezultat u karijeri, 7. mjesto iz Madonne di Campiglio. Matej Vidović i Elias Kolega ostvarili su svoj najbolji plasman u utrkama Svjetskog kupa do sada -završili su na 15., odnosno 20. mjestu. Filip Zubčić i Leon Nikić nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju, dok Samuel Kolega nije završio prvu dionicu utrke.

Stari-novi »sljemenski kralj« Marcel Hirscher nije krio zadovoljstvo vlastitom izvedbom. »Nakon dvije neuspješne utrke u Oslu i Madonni di Campiglio koje su iza mene, ponovno je lijepo osvojiti na utrci Svjetskog kupa maksimalan broj bodova. Mnogi se ljudi zamaraju brojem mojih postolja i pobjeda, ali mene to uistinu ne zanima. Presretan sam što sam danas doskijao do ciljne ravnine u dobrom izdanju«, kazao je na konferenciji za novinare nakon utrke.

Dvadesetdevetogodišnji Austrijanac osobito je pohvalio uvjete na stazi i organizaciju same utrke. »Iskreno, danas su bili najbolji uvjeti na stazi u cijeloj ovoj sezoni. Utrke Snježne kraljice su uvijek zabavne, krajnje sigurne i predstavljaju uzor kada je organizacija takvog tipa sportskog događaja u pitanju. Tu su i navijači koji jednako glasno bodre sve natjecatelje i uvijek s poštovanjem«, rekao je Hirscher i potom se osvrnuo na svoje sljemenske krune: »Čuvam ih na sigurnom mjestu. Teško je čuvati toliki broj trofeja. Sve ih držim u lijepom sjećanju i to je najvažnije«.

No sjajni je Austrijanac najavio kako se njegovo skijanje bliži kraju. »Možda se vidimo za godinu-dvije, a možda i ne. Teško je držati ritam i biti konstantno na vrhu. Nije ovdje samo riječ o skijanju, već se i uvjeti staze mijenjaju, stil, a tu su i mlađe generacije koje sve žešće pritišću. Svake je godine sve teže«, zaključio je.

Drugoplasirani Alexis Pinturault vrlo je zadovoljan konačnim plasmanom. »Imao sam dosta problema s povratkom u sam vrh i na postolja. Iza mene su teške godine, ali nastavio sam još fokusiranije. Drago mi je što sam osvojio drugo mjesto, ali osjećam kako je još ostalo dovoljno prostora za napredak«, rekao je Francuz i još jednom potvrdio visoku kvalitetu Crvenog spusta: »Slažem se s Marcelom. Uvjeti za skijanje bili su nevjerojatni, najbolji ove sezone u Svjetskom kupu. Jako smo sretni kada možemo pokazati što znamo na takvoj stazi«.

Treću poziciju nakon prve vožnje do samog je kraja zadržao još jedan Austrijanac, 26-godišnji Manuel Feller. »Jako sam sretan trećim mjestom, a posebno sam sretan jer u reprezentaciji postajemo sve bolji. Marcel je taj koji nam pokazuje kojim smjerom moramo ići i onaj koji svaki put nanovo podiže ljestvicu, a to može biti samo dobro za nas. Uz njega svi postajemo sve bolji«, poručio je Feller, a pritom se osvrnuo i na sjajne rezultate hrvatskih predstavnika: »Drago mi je što su Istok, Matej i Elias tako dobro skijali i ostvarili sjajne rezultate. To je odlično za naš sport, jer što je više država u najboljih 30, tim bolje«.

Najbolje slalomaše svijeta na Sljemenu u drugoj vožnji bodrilo je oko 10 tisuća gledatelja. (ZG-magazin / Snow Queeen Trophy)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni