Hirscher: Teško je objasniti što mi znači 50. pobjeda

Hirscher: Teško je objasniti što mi znači 50. pobjeda

(Foto: www.snowqueentrophy.com)

»Teško mi je objasniti što znači uzeti 50 pobjeda u svjetskom kupu. Potrebno je gledati na svaku od njih posebno. Ponosan sam na svaku od tih utrka, ali prvenstveno sam zahvalan što sam zdrav te što me tijelo i um prate u ritmu. To je ono što je posebno«, naglasio je Hirscher

Austrijanac Marcel Hirscher po četvrti je put pobijedio na slalomu FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queeen Trophy održanom u četvrtak n Sljemenu, dan nakon ženslog natjecanja u istoj disciplini. Hirscher je ostvario ukupno vrijeme iz obje vožnje 1:50.60. Na drugom mjestu je njegov sunarodnjak Michael Matt sa pet stotinki razlike, dok je treći Norvežanin završio Henrik Kristoffersen sa jedanaest stotinki razlike za vodećim. Sljemenskom pobjedniku Hirscheru kojem je ovo jubilarna 50. pobjeda u karijeri u Svjetskom skijaškom kupu i nevjerojatno 114. postolje krunu je uručio naš Ivica Kostelić.

No prilikom posjete u VIP šatoru, gdje je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek čestitao “Snježnom kralju” i njegovom koordinatoru za medije kojega je potapšao po ramenu te mu je kruna u tom trenutku ispala iz kutije i
pretvorila se u tisuće komadića kristala.

Na kasnijoj tiskovnoj konferenciji pobjednik se osvrnuo na čuvanje dosadašnjih kruna, ali i koliko mu znači još jedna pobjeda u Zagrebu. Pritom je izjavio: »Puno mi znači današnja pobjeda. Na Sljemenu je staza uvijek zahtjevna, duga, ali dobro sam pripremljen. Prošle godine sam imao manje sreće nego ove«, izjavio je.

»Lijepo je biti na Sljemenu, jer ovo je jedinstvena utrka u Svjetskom kupu. Staza i ambijent oko nje su prekrasni, pogotovo dijelovi u ciljnoj ravnini kada u pozadini možemo vidjeti Zagreb. Moram zahvaliti i čestitati organizatorima i osoblju na pripremi staze, budući da vremenski uvjeti nisu bili najbolji«, dodao je.

Hirscher je u utrku krenuo sa startnim brojem 5 i naposljetku upisao najbrže vrijeme (1:50.60) s prednosti od 5 stotinki sekunde ispred drugoplasiranog Michaela Matta. Odradio je sjajne dvije vožnje u savršenom ritmu i s mnogo osjećaja te je ponovno pokazao kako je Sljeme njegovo brdo.

»Kada nekog pobijedite s prednosti od 5 stotinke sekundi onda je teško reći da sam nepobjediv, već da sam imao dosta sreće. Ovog je puta tih 5 stotinki sekunde bilo na mojoj strani«, zaključio je Austrijanac.

Skijaši nakon utrke u Zagrebu, sele u švicarski Adelboden gdje u subotu se vozi veleslalom, dok skijašice nastupaju u istoj disciplini u slovenskom mjestu Kranjska Gora.

Utrku je na Sljemenu pratilo oko 11 tisuća gledatelja.

Hirscher je ovom pobjedom postao četvrti skijaš u povijesti s 50 ostvarenih pobjeda, nakon Ingemara Stenmarka, Hermanna Maiera i Alberta Tombe. Ovim se postoljem izjednačio s velikom Annemarie Moser-Pröll na trećem mjestu svih vremena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ispred njih su još samo Ingemar Stenmark i Lindsey Vonn sa 155, odnosno 131 postoljem.

»Teško mi je objasniti što znači uzeti 50 pobjeda u svjetskom kupu. Potrebno je gledati na svaku od njih posebno. Ponosan sam na svaku od tih utrka, ali prvenstveno sam zahvalan što sam zdrav te što me tijelo i um prate u ritmu. To je ono što je posebno«, naglasio je Hirscher. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni