Hibridno ratno stanje u režiji vladajućih…

Hibridno ratno stanje u režiji vladajućih…

Politički i gospodarski balansiramo od istoka i zapada, Irana i Izraela, a čitavo vrijeme veliki Hrvati nas sustavno osiromašuju i pljačkaju. U tome je osnovna bit i srž današnjeg gospodarskog i političkog životarenja i glavni uzrok naših sve izraženijih demografskih problema

Lazar Grujić

Posljedice hibridnog rata u režiji predsjednika Vlade svakim su danom sve vidljive. Naime, više PR plaćenik, a manje PR stručnjak kojeg je vlada zaposlila udarnički je započeo svoju misiju. Tako je početkom godine u nekoliko medija puštena informacija kako je Zoran Milanović najbolje, jedino ili spasonosno rješenje ljevice za predsjedničke izbore. Vrlo lukrativno pojavila se i međusobna usporedba i stručna analiza profila predsjednice države i premijera i zamislite koga drugog nego Zorana Milanovića.

Stoga vladajućima nije više dovoljno pumpanje postotaka glasova na neku neformalnu družinu koja sebe naziva Živi zid već idu korak dalje. Naime, žele dodatno oslabiti ulogu predsjednika najveće oporbene stranke i izazvati među njima još veći raskol kako bi u najpogodnijem trenutku izazvali i prijevremene izbore. Dobro znaju kako će se Živi zid provesti kao Orah i Laburisti i jedina su im opasnost članovi i simpatizeri SDP-a. To je zasigurno sugerirao i novozaposleni PR »stručnjak«, ali pri tome su zaboravili ili ne žele znati kako je taj isti profesionalac radio i u neuspješnoj predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića.

Stoga i cenzura društvenih mreža, puštanje u eter kontroliranih i strogo namjenskih tekstova i priloga te plaćanje urednika i novinara nisu i ne mogu biti garancija izbornih uspjeha. Naime, uza sve ove akcije i medijske diverzije narod je teško zavarati čak i sa istinitom informacijom o povećanju BDP-a! Svi dobro znamo da nakon kiše dolazi sunce pa tako nakon niza godina mora doći i do gospodarskog oporavka koji je posljedica svjetskih i europskih trendova, a ne naših spektakularnih poteza. Jer da je to posljedica reformi i promjena postotak povećanja bio bi daleko veći. Barem toliko koliko uostalom i treba biti ukoliko želimo uhvatiti priključak sada već i sa najnerazvijenim EU zemljama.

U cijelu tu priču uklapa se i HNB, za koju uopće ne znamo kakva je to institucija jer jedina u Hrvatskoj nije upisana u Sudski registar, s najavom ulaska u europsku monetarnu uniju. Sve se svodi na zamagljivanje činjenica i bježanja od istine i realnosti, a to je da nismo u stanju otplaćivati glavnice kredita kojima smo zaduženi. Stoga politički i gospodarski balansiramo od istoka i zapada, Irana i Izraela, a čitavo vrijeme veliki Hrvati nas sustavno osiromašuju i pljačkaju. U tome je osnovna bit i srž današnjeg gospodarskog i političkog životarenja i glavni uzrok naših sve izraženijih demografskih problema tj. iseljavanja. I sve dok vlast ne preuzmu neovisni, slobodnoumni i pošteni ljudi koji neće imati potrebe za PR akvizicijama i medijskim cenzurama nećemo osjetiti pozitivne promjene u svakodnevnom životu.

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni