Herman: O tome što je gradonačelnik Bandić učinio za Zagreb sudit će buduće generacije

Herman: O tome što je gradonačelnik Bandić učinio za Zagreb sudit će buduće generacije

„Ja sam pravi Zagrepčanin, purger, 65 godina živim u Zagrebu i nitko nije ni blizu napravio ono što je Bandić za svog života napravio”, izjavio je dr. Zvonimir Šostar. Naglasio je da je 25 godina bio prijatelj s Bandićem

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića danas je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman izrazio sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima te se prvi upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u Skupštini.

Herman je u izjavi medijima ispred Stare gradske vijećnice istaknuo kako je sa žaljeljem sinoć primo vijest o smrti zagrebačkog gradonačelnika. Naglasio je da je kao predsjednik Skupštine surađivao s gradonačelnikom Bandićem te je ocijenio kako je ta suradnja bila jako dobra.

„Gradonačelnik Bandić je 20 godina, koliko je bio na čelu glavnog grada Hrvatske, napravio je nešto što će povijest pamtiti kao dobro, ali je bilo i poteza za koje se smatra da nisu bili toliko dobri. O tome će suditi generacije koje dolaze, možemo reći povijest“, istaknuo je Herman. Dodao je kako još nema informacija o sahrani gradonačelnika, ali najvjerojatnije će se održati u srijedu. Spomenuo je da se svakako razmatra proglašenje Dana žalosti.

Smrt gradonačelnika Bandića pogodila je i njegovog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika ravnatelja Nastavnog zavoda za javo zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimira Šostara, koji se upisao u knjigu žalosti u Gradskoj upravi.

„Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životi. Šokirao me je noćas poziv prijatelja da je iznenada umro naš veliki prijatelj. Kako je radio, živio, tako je otišao”, rekao je Šostar. Smatra kako će trebati vremena da ljudi shvate koliko je gradonačelnik Bandić volio Zagreb, koliko je živio za taj grad i ono najvažnije – što je napravio za njegove stanovnike.

„Ja sam pravi Zagrepčanin, purger, 65 godina živim u Zagrebu i nitko nije ni blizu napravio ono što je Bandić za svog života napravio”, izjavio je Šostar. Naglasio je da je 25 godina bio prijatelj s Bandićem.

„Kad netko umre tko ti je tako drag, kao kao da si izgubio svog člana obitelji. Nikome od nas nije lako koji smo praktički živjeli s Bandićem. Čak smo više vremena provodili s njim nego sa svojom obitelji”, kazao je Šostar.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni