Herman: Cirkus je da se o Holdingu raspravlja na kraju sjednice

Herman: Cirkus je da se o Holdingu raspravlja na kraju sjednice

Neprihvatljivo je da su točke koje se bave Zagrebačkim holdingom stavljene na kraj dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradske skupštine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a održanoj u Staroj gradskoj vijećnici.

Najavljeno je kako će se zatražiti da se da se o tim točkama raspravlja na početku sjednice.

Potpredsjednik Skupštine Mislav Herman je ustvrdio da se radi o jednom cirkusu, odnosno običnom “igrokazu”. Podsjetio je da kada je on bio predsjednik Gradske skupštine važne su oporbene točke stavljane na vrh dnevnog reda.

„Smatrali smo kako građani Zagreba trebaju na početku sjednice čuti one stvari koje su bitne za život. Teme potresa su tada bile na vrhu dnevnog reda”, rekao je Herman. Tvrdi kako je očita namjera gradske vlasti da vrijeme ispere sve nezakonito što se događalo u Holdingu. No poručio je da oni ti neće dopustiti. “Je li Zagrebački holding važna tema samo za zastupnike HDZ-a i HSLS-a ili za sve Zagrepčane?”, retorički se zapitao Herman.

„Vjerujemo da se ova situacija po istom modelu odvija i dalje, samo se model komunikacije promijenio i ne znamo što se uistinu događa. Bojimo se kako i dalje članovi Nadzornog odbora vode glavnu ulogu, mjesto onih koji su za to zakonski odgovorni, a to su članovi Uprave Holdinga”, rekao je Herman.

“SDP drži ljestve platformi Možemo!”

Podsjetio je kako su HDZ i HSLS prije 14 dana tražili da se održi tematska sjednica o stanju u Holdingu, ali je sve ostalo mrtvo slovo na papiru.

„Gospodin Klisović se pokazao kao čuvar skupštinske većine dokazavši kako s ostatkom zastupnika SDP-a u Skupštini ne radi ništa, osim što drži ljestve trenutno vladajućoj platformi Možemo”, poručio je Herman.

Gradski zastupnik Davor Filipović se osvrnuo na točku o novom zaduženju Grada Zagreba.

„Kad ne znate upravljati gradskim financijama, kad niste napravili najavljivane uštede, okrenete se zaduživanju. U srpnju se Grad zadužio za 400 milijuna kuna, a sada imamo točku koja se odnosi na zaduženje od 326 milijuna kuna”, rekao je Filipović.

Naglasio je kako je to gotovo 100 milijuna eura zaduženja u nešto manje od pet mjeseci otkad Tomašević upravlja Gradom.

„To će biti izglasano jer gradonačelnik ima svoje dizače ruku, odnosno zagrebački SDP”, poručio je Filipović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni