HEP će dezinficirati prostore kojima se kretao zaposlenik zaražen korona virusom

HEP će dezinficirati prostore kojima se kretao zaposlenik zaražen korona virusom

„Stanje u Hrvatskoj elektroprivredi u vezi sa zarazom koronavirusom je pod nadzorom”, priopćeno je danas iz tvrtke.

Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza korona virusom, zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su promptno počeli s epidemiološkim izvidom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli, navodi se u priopćenju.

U HEP-u tvrde da se sukladno njihovim naputcima provode preporučene mjere unutar tvrtke. Svi djelatnici za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Dane su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom liječniku i nadležnom epidemiologu. Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Djelatnici se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tijekom dana provest će se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli.

Ovlaštene službe osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH, ističu u HEP-u.

„Uprava HEP-a upućuje zahvalu Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na promptnoj reakciji i odličnoj suradnji te Nacionalnom stožeru i Ministarstvu zdravstva na čelu s ministrom Vilijem Berošem, s kojim je u stalnom kontaktu”, zaključuje se u priopćenju. (ZG-m)