HDZ: Uprava Holdinga radi “na crno”!

HDZ: Uprava Holdinga radi “na crno”!

»Ne moram ni napominjati što bi se dogodilo nekom malom obrtniku da radi bez ugovora. Poznato vam je da se po zakonu čovjeka može prijaviti retroaktivno najviše za osam dana. To je slučaj za inspekciju rada!«, rekao je Mario Župan

Na Aktualnom satu današnje zagrebačke Gradske skupštine, HDZ-ov gradski zastupnik Mario Župan upitao je ima li nova Uprava Zagrebačkog holdinga, koja radi već tri tjedna, ugovore o radu. »Kakvi su to ugovori? Jesu li to menadžerski ugovori ili ugovori o radu?«, zanimalo je Župana.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek odgovorila je da će članovi Uprave i njezin predsjednik imati menadžerske ugovore koji će biti potpisani danas ili sutra. »Dakle, radi se o menadžerskim ugovorima na mandat od četiri godine, a ne o ugovorima o radu na neodređeno vrijeme«, pojasnila je.

»Drago mi je da je zamjenica to sada i javno priznala! Znači, rade protuzakonito, rade tri tjedna bez ugovora o radu. Ne moram ni napominjati što bi se dogodilo nekom malom obrtniku da radi bez ugovora. Poznato vam je da se po zakonu čovjeka može prijaviti retroaktivno najviše za osam dana. To je slučaj za inspekciju rada!«, rekao je Župan.

Švaljek je pojasnila da članovi Uprave rade temeljem imenovanja Skupštine Zagrebačkog holdinga i upisa u sudski registar, što će biti temelj za isplatu plaća.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ponovio je da Vodoopskrba i odvodnja u pojedinim dijelovima grada nezakonito naplaćuje pročišćavanje vode iako njihova domaćinstva nisu spojena na pročistač. Također je ponovio i da Čistoća i dalje naplaćuje odvoz komunalnog otpada po kvadraturi objekta, a ne po volumenu otpada, što je,ustvrdio je, protivno zakonu.

Švaljek odgovorila je kako zakon predviđa naplatu odvoza komunalnog otpada po volumenu, a ne po kvadratu, ali da Vlada još nije donijela uredbu o komunalnom otpadu.

Direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic podsjetila je da od 1. svibnja 2014. imaju novu cijenu vodne usluge, u kojoj je cijena pročišćavanja odvojena od cijene naknade za pročišćavanje koju plaćaju svi građani bez obzira bili spojeni na uređaj ili ne, dok samu cijenu pročišćavanja plaćaju samo oni korisnici koji su spojeni na pročistač.

Peru Semrena je pak zasmetalo što s Malog jezera na Jarunu još uvijek nisu uklonjene metalne konstrukcije Ski lifta – vučnice za skijanje na vodi. Tvrtka koja raspolaže vučnicom bila je dužna ukloniti konstrukciju u roku od osam dana po isteku ugovora, što je bilo još 6. rujna 2014., godine, rekao je Semren, a Švaljek mu je poručila da će Ustanova za upravljanje sportskim objektima dobiti nalog za uklanjanja sporne konstrukcije.

Dominik Etlinger (SDP) je Upravi Holdiniga zamjerio što ograničava komunikaciju i javne istupe zaposlenika podružnica s medijima. »Po tome ispada da će Marica iz Zrinjevca dobiti otkaz ako novinaru odgovori na pitanje kada će procvasti cvijeće koje je posadila«, rekao je. Predsjednik Uprave Holdinga Dejan Fičko rekao je kako to nije bila namjera, ali da određeni komunikacijski standardi »moraju biti uspostavljeni«.

Dan Špicer (SDP) ocijenio je kako se u Zagrebu premalo čini na dostupnosti besplatnog interneta te da po tom pitanju hrvatska prijestolnica zaostaje. Predložio je da se razmotri da se u vozilima javnog gradskog prijevoza uvede mogućnost besplatnog pristupanja internetu, što već imaju u Beogradu.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni