HDZ prikuplja potpise za opoziv Tihomira Oreškovića

HDZ prikuplja potpise za opoziv Tihomira Oreškovića

Gostujući u emisiji Otvoreno u ponedjeljak 6. lipnja, Vladimir Šeks je izjavio kako ima informaciju da će Domoljubna koalicija u utorak 7. lipnja početi skupljati potpise za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

“HDZ se upustio u kobnu i opasnu avanturu. Niti će uspjeti u nekom preslagivanju, a ako i bude srušen premijer, što je moguće, neće Karamarko uspjeti prikupiti dovoljan broj zastupnika koji bi njega iznjedrili kao mandatara. To je vrlo opasna avantura koja bi mogla rezultirati prijevremenim parlamentarnim izborima i havarijom HDZ-a na tim izborima”, kazao je Šeks.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih Vladimir Šeks drži da bi Tomislav Karamarko trebao odstupiti iz Vlade. Prvi je njegov katastrofalno nizak rejting, drugi je razlog što u EU u velikoj mjeri drže da je Vlada pala. Treći razlog je pljuska koja je došla iz europske monetarne vlasti gdje nam nije odobrena kupnja obveznica, a to je prema Šeksu snažna poruka da se nema povjerenja u Vladu.

“Svjetski mediji ističu da je teret za Vladu Tomislav Karamarko, on je uteg i škodi Vladi. Ugrožen je i dotok financijskih sredstava iz europskih fondova. 77 zastupnika je izjavilo da će glasati za opoziv Karamarka. Sljedeći je razlog osjetni rast SDP-a, a ujedno opada HDZ. Kada započne prikupljanje potpisa za opoziv, može se dogoditi da se skupi 76 zastupnika da sruše premijera, ali to ne znači da će oni dati potporu Karamarku “, zaključio je Šeks.

Šeks smatra da Karamarko mora odstupiti kako bi se spriječile sve štete za državu i njene građane.

“Pitanje je što bi novi izbori donijeli Hrvatskoj. Ovakvu konfiguraciju preslagivanja ili uspon SDP-a? U svakom slučaju, novi izbori donijeli bi veliku ekonomsku štetu Hrvatskoj”, upozorio je Šeks.

(Zg-magazin)