HDZ-ovi gradski zastupnici iznijeli prijedlog za uređenje Britanca

HDZ-ovi gradski zastupnici iznijeli prijedlog za uređenje Britanca

»Što će nam moderni kompleksi tržnica ako izgubimo duh Zagreba? Britanac ima svoj identitet zbog kojeg za Zagrepčani vole i to ne smijemo ovim ljudima uzeti«, poručio je predsjednik Mikulić

S obzirom da se u posljednje vrijeme često zaziva obnova popularne zagrebačke tržnice na Britanskom trgu, gradski zastupnici HDZ-a tamo su u srijedu, dan uoči sjednice Gradske skupštine, iznijeli svoj prijedlog uređenja Trga. Njihov je prijedlog da se uređenje Britanca provede u dva dijela: Prehrambeni dio – dio za kumice i dio za prodaju hrane. U tom bi se dijelu trebao srediti i komunalni dio, prilagoditi štandove i suncobrane kako bi imali adekvatan izgled koji bi se uklopio u Trg. Drugi dio bio bi društvene namjene i prijedloge za njegovo uređenje najprije bi bili stavljeni na javnu raspravu, jer, kako je rekao predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić, ljudi koji tu žive najbolje znaju kako bi se Britanski trg trebao urediti, odnosno koji bi sadržaji na njemu trebali biti.

Prijedlog o uređenju bit će tako upućen Gradu Zagrebu, a nakon provedene javne rasprave, HDZ-ovci predlažu uključivanje arhitekata koji će ponuditi idejno rješenje za prostor na Britancu. Andrija Mikulić je napomenuo da se zakupce koji tamo potpuno legalno rade ne može micati preko noći, kao što se ni sve važnije odluke ne mogu donositi »prelamanjem preko koljena«.

Gradski zastupnici HDZ-a smatraju kako popularno okupljalište građana treba urediti na način da ne izgubi svoj zagrebački štih. »Što će nam moderni kompleksi tržnica ako izgubimo duh Zagreba? Britanac ima svoj identitet zbog kojeg za Zagrepčani vole i to ne smijemo ovim ljudima uzeti«, poručio je predsjednik Mikulić i dodao da HDZ-ovi zastupnici jesu za uređenje, ali da donošenje odluka preko noći nikad nije dobro te da je Skupština ta koja s izvršnom vlašću treba uvijek poboljšavati uvjete rada.

HDZ-ovci napominju kako su do rješenja pokušali doći zajedno sa zakupcima koji na Britancu legalno i uredno rade godinama, ali i sa građanima koji su svaki dan tamo, pa i zakupnicima te Tržnicama Zagreb. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni