HDZ-ovi amandmani za “bolji Zagreb”

HDZ-ovi amandmani za “bolji Zagreb”

»Realizirat će se sve ono što je gradonačelnik godinama obećavao, a nije ostvario«, istaknuo je Mikulić, dodajući kako bi bez prihvaćanja njihovih amandmana Proračun bio »čista utopija«

Klub zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a odlučio je podržati Prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2017. godinu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Staroj gradskoj vijećnici.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. Andrija Mikulić istanuo je da se zahvaljujući usvajanju njihovih amandmanima »teških« 202 milijuna kuna što je najavio gradonačelnik Milan Bandić konačno može govoriti o »razvojnom proračunu« za 2017. godinu.

»Realizirat će se sve ono što je gradonačelnik godinama obećavao, a nije ostvario«, istaknuo je Mikulić, dodajući kako bi bez prihvaćanja njihovih amandmana Proračun bio »čista utopija«.

Prvi amandman odnosi se na komunalnu infrastrukturu te bi 70 milijuna kuna bila namijenjeno za male komunalne akcije u vijećima gradskih četvrti.

Drugim amandmanom traži se 132 milijuna kuna više za gradske projekte, odnosno za kapitalne objekte, a Mikuilić pojašnjava da bi se s tih 202 milijuna kuna završili neki najavljeni ili započeti projekti. Kao primjere je naveo uređenje Trga dr. Franje Tuđmana, gradnju sportske dvorane za školu u Granešini (25 milijuna kuna), kao i projekt natkrivanja svih gradskih tržnica. Za gradnju sljemenske žičare osiguralo bi se 30 milijuna kuna, a denivelaciju remetinečkog rotora 20 milijuna kuna.

Čelnik zagrebačkog HDZ-a traži i obnovu gradskih fasada na Gornjem gradu i gradnju produžetka Branimirove (15 milijuna kuna).

Na upit novinara zašto se ponovno osigurava novac za sljemensku žičaru kad je gradonačelnik Bandić već najavio skorašnji početak realizacije tog kapitalnog projekta, predsjednik Kluba Mario Župan (HDZ) rekao je da je Bandić za žičaru u proračunu predložio samo 10 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, a oni još dodatnih 30 milijuna kuna kako bi se moglo započeti s nabavkom prve opreme (sajli) i radovima. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni