HDZ-ov Andrija Mikulić novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

HDZ-ov Andrija Mikulić novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Na 40. redovnoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, zastupnici su u četvrtak primili na znanje ostavku Darinka Kosora na dužnost predsjednika Skupštine te ga danom primanja ostavke na znanje 19. svibnja 2016., razriješili dužnosti.

Ujedno su donijeli Zaključak o razrješenju potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića (HDZ) te ga izabrali za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba. Za Mikulića je glasalo 33 zastupnika, 11 zastupnika bilo je protiv te četiri suzdržana.

Nenad Matić
Nenad Matić

Za potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba izabran je mr.sc. Nenad Matić (HSS). Za njega je glasalo 46 zastupnika, dok ih je dvoje bilo suzdržano.

Zastupnici su ujedno usvojili i Zaključak kojima se utvrđuje da je dana 2. svibnja 2016. prestao je mandat gradskom zastupniku Dražanu Bilokapiću zbog podnošenja ostavke te da je dana 11. svibnja 2016. dr. sc. Zoran Čogelja započeo s obnašanjem dužnosti zamjenika gradskog zastupnika.

Novi predsjednik Mikulić najavio je podizanje transparentnost i demokratičnosti rada Gradske skupštine. Dosadašnji rad Skupštine ocijenio je dobrim, no smatra da treba »ubaciti u višu razinu«. Najavio je da će se osim koordinacije s predsjednicima vijeća četvrti uvesti i kolegij s potpredsjednicima Gradske skupštine i predsjednicima klubova.

Bivši predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, čiju su ostavku zastupnici na današnjoj sjednici prihvatili, rekao je da odluka o ostavci nije bila ishitrena. »U politici uvijek morate znati kada s neke funkcije trebate otići Odlazim kao čovjek i mirne savjesti, rekao je napomenuvši kako je u tri godine koliko ju je obnašao, dužnost predsjednika obavljao samostalno, radeći na dizanju digniteta Skupštine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni