HDZ obilježava 30. obljetnicu svog osnutka

HDZ obilježava 30. obljetnicu svog osnutka

U povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejem Plenkovićem u ponedjeljak je na zagrebačkom groblju Mirogoj položilo vijence i zapalilo svijeće na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Tom prigodom Plenković se osvrnuo na ostvarena postignuća stanke kao i sadašnje rezultate.

„Danas je 30. obljetnica HDZ-a, stranke koju je osnovao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Zajedno s utemeljiteljima, uz potporu hrvatskog naroda i branitelja, prvih deset godina samostalne i slobodne hrvatske države ostvario je sve ključne strateške nacionalne zadaće, a to su stvaranje demokratskih institucija, obrana zemlje od agresije, oslobađanje teritorija, reintegracija hrvatskog Podunavlja, vrlo jasno zacrtan put prema NATO-u i Europskoj uniji“, izjavio je Plenković.

Kazao je kako HDZ može biti ponosan postignutim u tom razdoblju, ali i u razdoblju predvođenja procesa transformacije, gospodarskog i pravnog sustava, članstvom u NATO-u i Europskoj uniji. „Kao i danas kad radimo na rješavanju ključnih pitanja hrvatskog društva i građana, a to su hrvatsko gospodarstvo, socijalna uključenost i nastojanje da se Hrvatska kvalitetno pozicionira na bitno promijenjenim europskim i globalnim odnosima“, dodao je Plenković.

Spomenuo je da je ova godina kad se obilježava 20 godina od smrti predsjednika Tuđmana i zato je obilježavanje 30. obljetnice HDZ započelo na Mirogoju kako bi stranka odala poštovanje.

HDZ će obljetnicu svog osnutka obilježiti danas i svečanom sjednicom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i nogometnom utakmicom u prostorijama Nogometnog kluba Jarun.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni