“HDZ namjerno ruši kvorum Gradske skupštine”

“HDZ namjerno ruši kvorum Gradske skupštine”

»Ovo je već treći dan sjednice, a tek smo na trećoj smo točki dnevnog reda«, prokomentirao je SDP-ovac Mišić

»Evo počelo je opet s pauzom. Očito su građanke i građani postali taoci rata unutar HDZ-a, koji se ne može dogovoriti oko dodjeljivanja posla privatnoj firmi koja će obavljati poslove održavanja javne rasvjete u Zagrebu, čemu se mi gradski zastupnici Lijevog bloka apsolutno protivimo jer mislimo da bi to trebalo raditi gradsko poduzeće, kao i u drugim gradovima u Hrvatskoj i u inozemstvu«, izjavio je novinarima gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), nakon što je na samom početku današnjeg nastavka 14. sjednice Gradske sjednice Klub gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti zatražila maksimalnu stanku u trajanju od 30 minuta.

»Neprihvatljivo je da opet nije došla polovica zastupnika Kluba HDZ-a, a upravo predsjednik Skupštine koji je iz HDZ-a stalno krivi oporbu za opstrukciju rada Skupštine, premda je vidljivo da rad ponajprije opstruiraju članovi vladajuće koalicije koji se mogu dogovoriti oko podijele plijena«, dodao je Tomašević.

SDP-ovac Matej Mišić kazao je kako gotovo 50 % zastupnika iz Kluba HDZ-a nije došao na početak sjednice, a na prošloj sjednici ih uopće nije bilo.

»Skupština se zakazuje kada ne mogu doći tri od sedam zastupnika HDZ-a. Očito je da postoje određeni sukobi, prijepori unutar HDZ-a, ali i same vladajuće koalicije«, rekao je Mišić. Ustvrdio je kako je očito da se sjednica razvlači već treći dan, kada ne može proći trgovina među koalicijskim partnerima.

»Nismo još ni započeli sa sjednicom, a klub zastupnika gradonačelnika je već zatražio maksimalnu stanku od 30 minuta. Očito je da po hodnicima pregovaraju. Znamo da su koalicijski partneri na državnoj razini, ali to nije odgovorno prema ostalim zastupnicima, a pogotovo prema građanima jer Gradska skupština mora donositi odluke u interesu građana, a vladajuća većina mora osigurati kvorum. HDZ sprječava postojanje kvoruma već drugi dan ove sjednice. Ovo je već treći dan sjednice, a tek smo na trećoj smo točki dnevnog reda«, prokomentirao je Mišić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni