HDZ ide samostalno na izbore u Zagrebu

HDZ ide samostalno na izbore u Zagrebu

Čelnik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) danas je novinarima poručio da će HDZ na lokalne izbore izaći sam, kao i da će stranka samostalno odlučiti kada će i na koji način objaviti ime svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Novinari su predsjednika Skupštine čija se sjednica održava na Zagrebačkom velesajmu upirali je li upravo on HDZ-ov kandidat za gradonačelnika na što im Herman nije želio odgovoriti.

Najavio je da će zagrebački HDZ vrlo brzo donijeti odluku o svom kandidatu. Dodao je da je HDZ snažna stranka koja ne izbore može ići sama jer ne ovisi ni o kakvim koalicijama i predizbornim programima.

Prokomentirao je kako je HDZ bio optuživan za »držanje ljestvi« zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandić, dok je prema njegovom shvaćanju zbog prešutne podrške Bandiću upravo raspuštena zagrebačka organizacija SDP-a.

Najavio je da će HDZ-ovci na sjednici Gradske skupštine podržati Bandićev prijedlog o izgradnji 30 zgrada u Klari za smještaj Zagrepčana čiji su domovi stradali u potresu. No tražit će i dopune tog prijedloga kako bi naselje dobilo svoj vrtić i drugu infrastrukturu koju zaslužuje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni