HDZ, HSLS i HSU zajednički izlaze na izbore u Zagrebu

HDZ, HSLS i HSU zajednički izlaze na izbore u Zagrebu

(Foto: Sergej Rjazanski)

HDZ je u četvrtak u središnjici stranke potpisao koalicijski sporazum s HSLS-om i HSU-om za lokalne izbore te izbore za vijeća gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora u Gradu Zagrebu.

Sporazum su potpisali predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i čelnik HSU-a Veselko Gabričević.  Herman je rekao kako je potpisivanje ovog sporazuma od velike važnosti. Naglasio je da je Zagrebu dosta ispraznih obećanja, demagogije, nestručnosti i netransparentnosti.

“Sad nam je bitno jedinstvo, zajedništvo, cjelina. Na tom tragu potpisujemo ovaj sporazum”, rekao je. Dodao je kako je riječ o koaliciji iskusnih, pametnih i konstruktivnih ljudi te je uvjeren da će se koalicija spremno suočiti sa svim izazovima i brzo krenuti u obnovu Zagreba.

HSLS-ovac Klasić kaže da je u fokusu politike ove stranke transparentnost javnih financija, zaštita političkih i ekonomskih sloboda, decentralizacija Gradske uprave i digitalizacija, što će omogućiti i prosperitet građanima. Naglasio je da je HSLS ušao u koaliciju s HDZ-om jer smatra da će Davor Filpović kao budući gradonačelnik provoditi takve politike u Zagrebu.

Tri nova doma za umirovljenike

Predsjednik HSU- a Gabričević smatra da se kroz koaliciju mogu riješiti brojni problemi koji godinama tište umirovljenike.

“Vrijeme je da se u prijeđe s riječi na dijela. U narednom razdoblju s koalicijskim partnerom planiramo izgraditi tri doma za umirovljenike, jer ih je trenutno nedostatno, da se izgradi jedan hospicij, kao i dva dnevna boravka”, rekao je Gabričević. U suradnji s Gradskom upravom koju će predvoditi Davor Filipović planira se uvesti i Institut za osobe starije životne dobi.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović ističe kako svakim danom dobiva sve veću podršku građana te je izrazio zadovoljstvo što je dobio i podršku dviju parlamentarnih stranaka.Poručio je da zagovara transparentnost na najvećoj razini, a kao dobar primjer za to može poslužiti Bjelovar, gdje je HSLS visoko podigao razinu transparentnosti.

“Umirovljenici su važni u mom programu i programu HDZ-a i s koalicijskim partnerom, HSU-om želim svim umirovljenicima omogućiti dostojanstvenu starost”, poručio je Filipović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni