HDZ dao jednoglasnu potporu kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović

HDZ dao jednoglasnu potporu kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović

Ante Sanader izabran za političkog tajnika stranke

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u srijedu su na sjednici u središnjici stranke u Zagrebu jednoglasno podržali kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović za njen drugi predsjednički mandat.

„Konsenzualno svi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća su iskazali volju i želju da pomognu predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u osvajanju još jednog mandata“, rekao je novinarima predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Naglasio je da je donesena i druga važna odluka, a to je da će tijela HDZ-a podržati njegov prijedlog da europarlamentarka Dubravka Šuica postane hrvatska povjerenica u Europskoj komisiji. Plenković je podsjetio da je Šuica tri puta izravno izabrana u Europski parlament, odnosno 2013., 2014., a potom i 2019. godine.

„Treća odluka koju smo donijeli je da predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Splitsko –dalmatinske županije Ante Sanader postane novi politički tajnik stranke. Smatram da svojim postignućima može doprinijeti radu HDZ-a i u kontekstu izbornih izazova”, kazao je Plenković.

Što se tiče predsjedničkih izbora istaknuo je da će predsjednica Republike formalno donijeti odluku o svom izbornom stožeru, ali predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je pripravan voditi stožer te je dodao da je Anušić i izbor Predsjednice.

Na upit novinara očekuje li prljavu kampanju Plenković je odgovorio da je kampanja koju je vodio HDZ od kada je on na čelu stranke bila afirmativna.

 „To je ne samo kampanja, nego i program rada HDZ-a koji ide za boljitkom svih hrvatskih građana, za gospodarskim rastom, socijalnom uključenošću, za smanjenje polarizacije u društvu“, rekao je Plenković. Spomenuo je da HDZ vodi zemlju naprijed prema svim pokazateljima.

„Vidjeli ste podatke o prosječnoj plaći; u gradu Zagrebu ona iznosi preko 7,5 tisuća kuna, u Republici Hrvatskoj 6,5 tisuće kuna. Vidjeli ste u mandatu naše Vlade rast mirovina, rast minimalne plaće, makroekonomske pokazatelje koji su izvanredno pozitivni. To želimo staviti u fokus i u prvi plan. Za to smo dobili povjerenje birača i na tom ćemo se tragu angažirati u predsjedničkoj kampanji i u idućim parlamentarnim izborima“, istaknuo je Plenković.

Novinarima su se obratili još Dubravka Šuica i Ante Sanader. Šuica je naglasila kako se s obzirom na iskustvo koje ima u politici od 1990. godine se ne boji nove dužnosti i nada se da će je dobro odraditi. Nije željela špekulirati koji bi resor dobila kao nova povjerenica u Europskoj komisiji te je dodala da je puno tema koje su joj interesantne i kojima se bavila.

Novi politički tajnik HDZ-a Ante Sanader zahvalio je Plenkoviću na predloženoj kandidaturi i jednoglasnoj potpori Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

„ Izuzetna mi je čast što sam izabran na visoku funkciju političkog tajnika. Sva svoja dugogodišnja iskustva ću staviti u funkciju jačanja HDZ-a, njegove pozicije i snage u hrvatskom društvu“, rekao je Sanader.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni