HDZ će podržati Plan gospodarenja otpadom ako Skupština uvaži njihov prijedlog

HDZ će podržati Plan gospodarenja otpadom ako Skupština uvaži njihov prijedlog

Idemo s prijedlogom zaključka da se lokacije Kostanjek i Obreščica izbrišu iz Prostornog plana kao lokacije za izgradnju centara za gospodarenje otpadom te zadužujemo gradonačelnika da pokrene taj postupak, jer on je po zakonu za to nadležan, najavio je Andrija Mikulić

Moglo bi se i tako reći: Današnja sjednica Gradske skupštine još nije pravo ni počela, a već je odgođena. Razlog? Prema riječima njezinog predsjednika Andrije Mikulića, posrijedi su razlozi tehničke prirode. Naime, zbog zahtjeva za hitnost pojedinih točaka dnevnog reda od stručnih službi Skupštine je zatraženo da »isproduciraju i fotokopiraju« određene materijale.

»Dok materijali nisu bili dostavljeni na klupe zastupnika, kako bi mogli vidjeti o čemu se radi i da ne odlučuju napamet, nisam mogao nastaviti sjednicu. Ali predstavnicima opozicije je nebitno jesu li dobili materijale i što u njima piše jer se oni protive svemu«, ustvrdio je Mikulić.

Dodao je kako je skupštinski kvorum postojao te se sa sjednicom formalno moglo započeti, da su bili ispunjeni uvjeti. »Ja i dalje držim da ako nemate materijale na klupama ne možete o nečemu valjano odlučivati. Valjda su prošla vremena kada se odlučivalo napamet«, rekao je.

Na pitanje novinara hoće li HDZ danas podržati predloženi Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba, podsjetio je kako su oni još na prošloj sjednici dali prijedlog da se lokacije Kostanjek (Podsused) i Obreščica (Brezovca), gdje su bila planirana postrojenja za obradu građevinskog otpada i kompostana izostave iz Plana. No naglasio je kako to nije dostatno.

»Zašto? Zato jer je krovni dokument Prostorni plan Grada Zagreba u kojem su uvedene te lokacije. Mi sad idemo s prijedlogom zaključka da se te lokacije izbrišu iz Prostornog plana te zadužujemo gradonačelnika da pokrene taj postupak, jer on je po zakonu za to nadležan. Uz to zadužujemo ga i da da pokrene razgovore s jedinicama lokalnih, odnosno područnih samouprava gdje će se dogovarati nove potencijalne lokacije«, odgovorio je Mikulić.

Zaključio je da su građani Podsuseda i Brezovice su »apsolutno podržali ovakav prijedlog« zaključka. »Naš je stav još od prošle sjednice da to sve s građanima nije bilo dobro iskomunicirano pa smo u zaključku tražili i da se bolje iskomunicira i taj dio. Ukoliko se prihvati naš prijedlog Klub zastupnika HDZ-a će biti za prijedlog Plana gospodarenja otpadom«, najavio je predsjednik Skupštine.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni