HDZ će podržati osnivanje “sportskog holdinga”

HDZ će podržati osnivanje “sportskog holdinga”

HDZ će podržati osnivanje »sportskog holdinga«, potvrdio je novinarima u četvrtak tijekom stanke sjednice Gradske skupštine njen predsjednik Andrija Mikulić.

Rekao je da prijedlog osnivanja društva Sportski objekti ovaj put ima podršku Kluba gradskih zastupnika HDZ-a jer je dobiveno jamstvo da neće biti prodaje dijelova tog društva bez suglasnosti Gradske skupštine.

Mikulić kaže da su tražili dodatna jamstva vezano uz osnivanje Sportskih objekata d.o.o., napomenuvši da su u HDZ-u ustrajali da umjesto pet budu tri člana uprave te da se javno u obrazloženju kaže da nema namjere prodaje.

U slučaju da netko dođe na ideju da bi prodao nešto od društva Sportski objekti, morat će dobiti suglasnost Skupštine, naglasio je Mikulić.

Podsjetimo, točka o osnivanju tzv. sportskog holdinga povučena je s prošle sjednice jer njezin predlagatelj, gradonačelnik Milan Bandić nije imao podršku svog koalicijskog partnera, HDZ-a.

Na novinarski upit o tome je li gradonačelnik trebao javnosti dati više informacija o razgovorima s potencijalnim investitorima za projekt »Grad u gradu«, Mikulić je rekao kako smatra da Gradska skupština, ali i cijela zagrebačka i hrvatska javnost moraju dobiti informacije o takvom projektu.

»Kada projekt uđe u neku ozbiljniju fazu, onda moramo dobiti informacije i vjerujem da ćemo ih dobiti«, rekao je Mikulić.

On nije zadovoljan s trenutačnom slikom prostora kod Zagrebačkog velesajma te nije protiv toga da se napravi »iskorak u Zagrebu«, budući da stanje na površini od oko 1,1 milijuna četvornih metara po njemu »nije zadovoljavajuće«.

Mikulić kaže da mu nije jasno zašto se digla tolika prašina oko gradnje u toma dijelu Novog Zagreba.

»Pa živimo u europskoj metropoli, apsolutno sam za to da moderniziramo taj dio grada Zagreba«, kaže. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni