HDZ će platiti luksuzni apartman u kojem je boravila buduća predsjednica

HDZ će platiti luksuzni apartman u kojem je boravila buduća predsjednica

Radi se o apartmanu od 300 kvadrata s kupaonicom i jacuzzijem, s cijenom od oko 11 tisuća kuna za jedan dan

Od ponedjeljka je buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s timom smještena u prijelaznom uredu u Vili Weiss na Gornjem Prekrižju. Prije toga lokacija joj je bio predsjednički apartman hotela Sheraton, no tamo se nije mogla zadržati zbog pitanja sigurnosti jer je već sad štićena osoba druge kategorije, a nakon što stupi na dužnosti bit će unutar prve kategorije.

Tijekom komplikacija koje su nastale oko smještaja sada se pojavilo i pitanje plaćanja luksuznog apartmana u hotelu kojeg je koristila gotovo mjesec dana. Radi se o apartmanu od 300 kvadrata s kupaonicom i jacuzzijem, s cijenom od oko 11 tisuća kuna za jedan dan. Nagađalo se da je riječ o donaciji vlasnika hotela Anđelka Leke. U tom slučaju, iznos ne smije prelaziti 200 tisuća kuna, a mjesec dana korištenja hotela iznosi oko 300 tisuća, te se mora prijaviti kao donacija.

Navodno će HDZ platiti trošak smještaja, prenosi tportal, no zanimljivo je da je u isto vrijeme zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek prihvatila zahtjev navedene stranke za otpis kamata  nastalih zbog nepodmirenog najma poslovnog prostora u Zagrebu u Gundulićevoj 21, a radi se o točno 31 300,83 kuna.

Timovi Josipovića i Grabar-Kitarović trenutno dogovaraju primopredaju poslova, a najvažniji dio će se odvijati između dva savjetnika za nacionalnu sigurnost, dosadašnjeg Saše Perkovića i budućeg Josipa Buljevića jer će se razmijeniti državne tajne i dokumenti. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni