HDZ amandmanima odgađa usvajanje GUP-a

HDZ amandmanima odgađa usvajanje GUP-a

Klub gradskih zastupnika HDZ-a će na današnjoj sjednici Gradske skupštine uložiti 15-ak amandmana na predložene izmjene i dopune zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana, čime se neminovno odgađa njegovo (eventualno) usvajanje.

O HDZ-ovm amandmanima na zagrebački GUP treba se očitovati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Gradski odbor HDZ-a tako je podržao opciju za koju je bio i čelnik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković, a to je da se HDZ ne odredi ni „za” ni „protiv” Bandićevog GUP-a, već da ga amandmanima odgodi.

“Gradski odbor HDZ-a glasovao je o prijedlogu Predsjedništva. Za je glasao 41 član, 9 je bilo protiv, a tri su se suzdržala od glasovanja. Idemo s 15-ak amandmana”, izjavio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, a prenosi Telegram.

Rekao je i kako zagrebački HDZ očekuje da se prihvate svi amandmani jer u protivnom neće podržati GUP.

Upitan kako to da su se svih tih amandmana sjetili tek sad, Mikulić odgovara kako nije istina da su se sjetili tek sada.

„Ovo je proces koji traje jedno duže vrijeme i naši područni predsjednici su razrađivali na terenu prijedloge amandmana”, rekao je Mikulić.

Amandmani će se tako naći na današnjoj sjednici Skupštine, nakon rasprave o GUP-u te će se glasati o tome hoće li HDZ-ovi amandmani biti uvršteni na dnevni red.

Ovakvo HDZ-ovo „taktiziranje” prema GUP-u kakav predlaže zagrebački gradonačelnik treba gledati u svjetlu pada popularnosti stranke te unutarstranačkih izbora koje će danas raspisati Nacionalno vijeće HDZ-a. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni