HBS pokrenuo stegovni postupak protiv Hrgovića

HBS pokrenuo stegovni postupak protiv Hrgovića

Zbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba Hrvatskog boksačkog saveza 15. i 16. lipnja 2018. godine, HBS je pokrenuo stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića.

U svom današnjem dopisu medijima predsjednik HBS-a Bono Bošnjak ističe kako su ovakvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Podsjeća kako je Hrgović prijetio i bivšem predsjedniku Saveza Anti Vičeviću, prethodnom članovima Izvršnog odbora te glavnom tajniku te je zbog svog nezadovoljstva, donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu.

»Korijen ovog posljednjeg nasilničkog događaja Hrgovića je u njegovom privatnom sukobu sa bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, s kojim prema dostupnim informacijama ima još važeći građanski ugovor s velikim financijskim penalima za raskid, a zbog kojeg se sukob prelio na Savez. Hrgović inzistira da mu se dodijeli pola plaće Leonarda Pijetraja, koju izbornik dobiva na osnovu rezultata, Olimpijske bronce iz Rija«, pojašnjava Bošnjak.

Ističe kako je HBS uvijek izlazio ususret Hrgoviću te mu davao financijsku i moralnu podršku kako bi mu omogućili lakše bavljenje sportom, »iako neki to zaboravljaju«. »Kroz Hrvatski boksački savez, Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački boksački savez samo posljednjih godina, utrošeno je više stotina tisuća kuna samo na Filipa Hrgovića, a čak je i pokrenuta i refundacija preko Saveza i Olimpijskog programa, posljednje avionske karte za američki Miami, gdje se on trenutno nalazi«, navodi čelnik HBS-a.

»Obzirom na ustroj HBS-a, pravilnike kao i normalne uzuse ponašanja, koji F. H. omalovažava i opetovano krši, osjetio sam potrebu izvijestiti javnost da je službeni postupak započeo, a pravorijek će dati Stegovno vijeće sa Stegovnim sucem na čelu. Na kraju, što se mene osobno tiče, njegov bivši trener Leonard Pijetraj od kojeg traži pola plaće, može mu dati i cijelu plaću. A kad vidim sve to, zapitam se kako bi izgledao hrvatski sport da se 1 posto hrvatskih sportaša ponaša kao on«, zaključuje Bošnjak u svom obraćanju. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni