HBS: Hrgović nasrnuo na tajnika Saveza, prijetio demoliranjem ureda i razbio uokvirenu fotografiju

HBS: Hrgović nasrnuo na tajnika Saveza, prijetio demoliranjem ureda i razbio uokvirenu fotografiju

(Foto: Facebook)

Hrgović: Na stranicama HBS-a mi nisu čestitali niti jednu pobjedu

HBS: Proziva nas jugonostalgičarima, a sam je prekršio obećanje da će nastupiti za nacionalni boksački tim Hrvatski vitezovi u Svjetskoj boksačkoj ligi

Filip Hrgović subotu ujutro proveo je u policijskoj postaji zbog incidenta kojeg je dan ranije izazvao u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, piše Fight Site.

Najboljeg hrvatskog boksača policija je pozvala na obavijesni razgovor nakon prijave Marka Marovića, glavnog tajnika Saveza.

‘Hrga’ i Marović imali su žestoku raspravu, a povod je bila situacija s Filipovim trenerom Yousefom Hasanom. Hrvatski profesionalac je, naime, tražio da se u sklopu priprema za Olimpijske igre 2020. godine njegovom treneru počne isplaćivati naknada što su iz Saveza izgleda odbili.

»Predobar sam da budem u istoj prostoriji s ljudima bez obraza«

»Bio sam jako ljut. Nervozan i ogorčen izrekao sam Maroviću nekoliko blagih uvreda. Iz protesta sam na odlasku iz prostorija svoju sliku s olimpijskom medaljom bacio na pod. Ne smatram se veličinom, ali sam predobar i preispravan da stojim u prostoriji s ljudima koji nemaju obraza. Marović me optužio za prijetnje, fizički nasrtaj i neke uvrede koje nisam izgovorio. Nisam nasrnuo na njega, ja sam čovjek koji se borilačkim sportom bavi 12 godina i nikad ne bih nasrnuo na čovjeka koji ima 170 cm i pedeset godina«, rekao je Hrgović.

»Nijednu mi pobjedu nisu čestitali na stranicama boksačkog saveza. Oni bi da ja slomim nogu i da idem raditi u Irsku. Arena će gorjeti, gorjet će i Wembley, neće me zaustaviti takvi miševi«, zaključio je Filip koji prema najavama ima u planu 8. rujna odraditi meč u zagrebačkoj Areni protiv protivnika na čije se ime još uvijek čeka.

Nakon izgreda iz Hrvatskog boksačkog saveza su javili priopćenjem u kojem od Hrgovića traže javnu ispriku. Takav je stav donesen nakon sjednice Predsjedništva s članovima Izvršnog odbora HBS-a.

Tvrde kako je 15. lipnja Filip Hrgović posjetio je prostorije HBS-a u kojima je nasilnički nasrnuo na glavnog tajnika prijeteći mu fizičkim nasiljem, ali i grubo verbalno vrijeđajući uz psovke, njega i sve članove Izvršnog odbora, spominjući kroz psovke majku, Boga i nazivajući ih lažovima.

»Da nemaš metar i pol razbio bi te!«

»Histerično je galamio i prijetio kako će demolirati ured, a sve nas razbiti, dok je tajniku nakon prijetnji poručio: „pogledaj se kako izgledaš, žao mi te jer imaš metar i pol, inače bi te razbio“. Na izlasku iz ureda, strgnuo je uokvirenu fotografiju sa zida te je istu snažno razbio o pločice«, navode u HBS-u. U subotu, 16. lipnja Hrgović je nastavio s verbalnim nasiljem na konferenciji za novinare, gdje je HBS-a nazvao »lažovima, uhljebima, parazitima, miševima, udbašima, mrziteljima Hrvatske, hrvatskih simbola i pjesama te jugonostalgičarima«. O tome, dodaju u HBS-u postoji postoji autentična snimka.

»Ovakvo nasilničko ponašanje ne događa se prvi put. Već ranije je prijetio telefonskim putem bivšem predsjedniku HBS-a i sadašnjem članu IO-a Anti Vičeviću te glavnom tajniku Maroviću, za što je tada bio i prijavljen nadležnim tijelima. Također, na Svjetskom prvenstvu u Almatiju, razbijao je inventar te je posljedično dobio od Svjetske organizacije novčanu kaznu i suspenziju«, dodaju.

U HBS-u smatraju da je boksača na nervozu zapravo natjerao njegov odnos s bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, čovjekom koji ga je doveo do Olimpijade, ujedno i najtrofejnijim hrvatskim boksačkim trenerom te osvajačem svjetskih i europskih medalja u taekwondou, koji je vrlo poštovan u boksačkim krugovima.

»Što se tiče sastava IO-a i vodstva HBS-a, čine ga časni ljudi, generali pobjedničke Hrvatske vojske, gospodarstvenici koji zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim poduzećima, bivši boksački šampioni, neki i braća poginulih branitelja iz Domovinskog rata, branitelji, a od kojih je jedan i više puta ranjavan«, ističe se u priopćenju.

Napominju kako on njih proziva jugonostalgičarima, »a sam je nemuštim izlikama prekršio obećanje da će nastupiti za nacionalni boksački tim Hrvatski vitezovi u Svjetskoj boksačkoj ligi, kao što je i godinu dana ranije odbio nastupiti na Europskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu«.

Treba pomoć »stručnih službi«, ali ne boksačkih trenera

»Hrgović očito treba pomoć stručnih službi, a pri tom ne smatramo da su to boksački treneri«, napominju u HBS-u.

Zbog uvreda koje je F.H. iznio prema vrijednim djelatnicima HBS-a te članovima IO-a, neki najvljuju privatne tužbe, a neki se »ne žele kontaminirati nasilnim karakterom F. Hrgovića«. Pozivaju institucije RH da djeluju i zaštite dignitet spomenutih ljudi, ali i njihovu osobnu sigurnost nakon izrečenih prijetnji te zahvaljuju svima iz medija, kao i djelatnicima MUP-a koji su pravodobno i profesionalno odreagirali i zaštitili djelatnike na dan nesportskog i nemilog događaja.

Najavljuju kako će donijeti odluku o stavu prema F. Hrgoviću te tražiti očitovanje od Središnjeg državnog ureda za sport i HOO kao nadležnih institucija.

»I na kraju, u športskom duhu, ostavljamo F.H. mogućnost javne isprike vezano za nasilničke ispade 15. i 16. lipnja 2018. godine«, završava se u priopćenju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni