Harfist i skladatelj Josh Layne u petak nastupa u Mimari

Harfist i skladatelj Josh Layne u petak nastupa u Mimari

Ovog umjetnika jednako hvale i zbog virtuoznosti i senzibilnosti njegovog sviranja

Josh Layne, Kanađanin s putovnicom ispunjenom pečatima vrhunskim nastupima po svjetskim koncertnim dvoranama, konačno će nastupiti i pred zagrebačkom publikom. »Genij harfe«, kako ga nazivaju svjetski mediji, održati će koncert u petak, 11. rujna, s početkom u 20 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Svoje izvedbe solo recitala održao je diljem Kanade, SAD-a te u Europi i Južnoj Americi, jednako kao i izvedbe pet najvećih koncerata harfe.

Josheva izvedba kadence iz Handelovog Koncerta za harfu na YouTubeu je pogledana preko 150.000 puta. Ovog umjetnika jednako hvale i zbog virtuoznosti i senzibilnosti njegovog sviranja. Do sada je izdao četiri CD-a solo harfe. Zadnji od njih, Passage: music for solo harp, izdao je 2013. godine i osim njegovih originalnih skladbi, uključuje i glazbu Bacha, Beethovena, Fauréa i Reniéa.

Josh je skladati počeo 2005. godine. Njegovi solistički radovi Passage (2005.) i Rhapsody (2007.) izabrani su i izvedeni na Sonic Boom festivalu nove glazbe u Vancouveru. Passage, Rhapsody i Poem for solo harp (2012.) dio su Joshevog zadnjeg CD-a Passage: music for solo harp.

U jesen 2010. godine, Josh je započeo video seriju na YouTube-u nazvanu „Harp Tuesday“ u kojoj svaki drugi tjedan govori o različitim aspektima sviranja harfe – od prvih početničkih nota do dubinskog pogleda u naprednu glazbu. Njegov YouTube kanal dosad je imao preko pola milijuna pogleda.

Svi zaljubljenici u harfu svoje ulaznice mogu nabaviti na prodajnim mjestima Eventima ili online.Više informacija o koncertu i programu možete pronaći na službenoj Facebook stranici. (zg-m)