Hanžek u znaku Hrvatica: Šimić slavila ispred Blanke Vlašić

Hanžek u znaku Hrvatica: Šimić slavila ispred Blanke Vlašić

Sandra Perković je pobijedila u bacanju diska, dok je u skoku u vis slavila je Ana Šimić ispred Blanke Vlašić

Nastup naših najboljih atletičarki  Sandre Perković, Ane Šimić i Blanke Vlašić nešto je po čemu čemo ponajviše pamtiti 64. izdanje Hanžekovićevog memorijala koje se u ponedjeljak i utorak oržavalo u zagrebu. Nakon dugo vremena na popularnom Hanžeku ove godine nije postavljen novi rekord, što zacjelo treba pripisati nepovoljnim vremenskim uvjetima – hladnoći i kiši. No Sandra je pobijedila u bacanju diska s bacanjem od 65,09 m. Perković je otvorila s daljinom od 60,41 metra i već se tada izdvojila od ostatka konkurencije. Nakon što je pala na drugo mjesto, Sandra je u četvrtom pokušaju bacila disk na 65 metara. Peti pokušaj nije bio uspješan da bi natjecanje završila s pobjedničkom daljinom od 65,09 metara. Drugo mjesto osvojila je Njemica Shanice Craft s daljinom 61,15 m, a treća je bila Francuskinja Melina Robert-Michon s hicem od 60,75 m.

Sandra Perković svoju je pobjedu posvetila svojem nekadašnjam treneru, nedavno preminulom Ivanu Ivančiću: »Bacala sam i mislila večeras na Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima. Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi – Sandra u svojem si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera«, naglasila je Perković.

U skoku u vis slavila je Ana Šimić ispred Blanke Vlašić, a obje su preskočile 1,93 m. U memorijalnoj disciplini 110 m prepone slavio je Rus Sergey Shubenkov sa 13,39, a na 100 m pobijedio je Kemar Bailey-Cole sa 10,07 koliko je istrčao drugoplairani Asafa Powell.

Na 400 m pobijedio je Europski prvak Martin Rooney sa 45,49 dok je zanimljivu utrku na 800 m dobio Kenijac Ferguson Rotich Cheruiyot sa 1:45,76. Daleko se bacalo i koplje, najdalje je dobacio rekorder zagrebačkog mitinga Tero Pitkämäki 84,72 m. Dramatična završnica je bila u ženskom skoku u dalj gdje je u zadnjoj seriji Alina Rotaru skočila 1 cm više od Ivane Španović odnosno 6,56 m.

Podsjetimo, dan prije, u ponedjeljak održano je bacanje kugle po prvi put izvan stadiona i pored fontana u Aveniji Većeslava Holjevca. Pobijedio je Tom Walsh s hicem od 20,69 m, dok je naš Stipe Žunić osvojio 6. mjesto sa 20,14 m. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni